- Motstanden har kollapset

Pakistansk seier over Taliban i viktig stammeområde.

ØNSKER TROPPENE VELKOMNE: Pakistan har kastet ut Taliban fra Bajaurdistriktet i stammeområdene mot grensen til Afghanistan, i det som kalles et vendepunkt i kampen mot ekstremistene. Foto: Scanpix.
ØNSKER TROPPENE VELKOMNE: Pakistan har kastet ut Taliban fra Bajaurdistriktet i stammeområdene mot grensen til Afghanistan, i det som kalles et vendepunkt i kampen mot ekstremistene. Foto: Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Pakistan har kastet ut Taliban fra det pasjtunske stammeområdet Bajaur mot grensen til Afghanistan etter en seks måneder lang offensiv, skriver AFP.

Ifølge pakistanske myndigheter er dette et vendepunkt i kampen mot ekstremistene.- De har tapt. De står ikke lenger samlet. Motstanden har kollapset, sier generalmajor Tariq Khan i dag.

1 600 drepte ekstremisterKhan, som har ledet kampen mot islamistene i  fem av de sju distriktene i de pakistanske stammeområdene, sier Bajaur var en av de viktigste inngangsportene for Talibankrigere inn og ut av Afghanistan. - Jeg tror vi også vil være ferdig med de militære operasjonen i de andre distriktene i løpet av året.De paramilitære styrkene til Khan har det siste halvåret bombardert Bajaur med tungt artilleri og helikopterild. Ifølge de sivile styresmaktene, har minst 1600 radikale islamister blitt drept under offensiven, og mer enn 2000 har blitt såret.

150 sivile har også blitt drept under kampene, og minst 5000 hus er ødelagt. Samtidig har de internt fordrevne begynt å vende tilbake. Mer enn 180 000 av de 304 598 som flyktet fra Bajaur har nå returnert til distriktet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer