Motstanderne i Høyre mot datalagring har resignert

Allerede om få dager kan slaget være tapt, før forhandlingene med Ap om EU-direktivet er kommet i gang.

VANSKELIG SAK: Partileder Erna Solberg og nestleder Jan Tore Sanner under Høyre sitt landsmøte i fjor.  Hovedtemaet for dagen var datalagringsdirektivet. Med 175 mot 108 stemmer vedtok Høyres landsmøte å ikke ta stilling mot datalagringsdirektivet.
Foto: Kyrre Lien / Scanpix .
VANSKELIG SAK: Partileder Erna Solberg og nestleder Jan Tore Sanner under Høyre sitt landsmøte i fjor. Hovedtemaet for dagen var datalagringsdirektivet. Med 175 mot 108 stemmer vedtok Høyres landsmøte å ikke ta stilling mot datalagringsdirektivet. Foto: Kyrre Lien / Scanpix . Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Stortinget fikk saken fra regjeringen i desember, og behandlingen er så vidt innledet. Sist tirsdag tok transport- og kommunikasjonskomiteen formelt tak i sakskomplekset og valgte Høyres Ingjerd Schou til saksordfører. Hun er fra Østfold og har et nei-vedtak i fylkespartiet å ta hensyn til.

Schou varslet umiddelbart at Høyre skal bruke sin innflytelse for det den er verdt, og presse fram tilpasninger som ivaretar personvernet langt bedre enn det hun mener regjeringens proposisjon gjør.

Men for de profilerte nei-representantene i Høyre blir det avgjørende om partiet avviser hele direktivet eller velger forhandlingslinjen. For dem er saken tapt i det øyeblikk Høyre bestemmer seg for å forhandle. Da er grunnprinsippet i direktivet godtatt.

Derfor blir det mindre viktig om forhandlingene med Ap fører til seks eller åtte måneders tvungen lagring av alle trafikkdata om bruk av mobiltelefon, internett og e-post, istedenfor de 12 månedene regjeringen foreslår. Det er uansett «pynt og tilpasning».

Sosiale medier Allerede på sentralstyremøtet 24. januar kan løpet være kjørt, både for motstandere i stortingsgruppen og tallrike aktivister og grupperinger som peprer sosiale medier med angrep mot Arbeiderpartiet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer