Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Motstandsdyktig bakterie har spredt seg til Sørlandet sykehus

Vet ikke kilden.

SPRER SEG:  Antibiotikaresistente bakterier er nå også registert på Sørlandet sykehus. Illustrasjonsfoto: Cornelius Poppe, NTB Scanpix.
SPRER SEG:  Antibiotikaresistente bakterier er nå også registert på Sørlandet sykehus. Illustrasjonsfoto: Cornelius Poppe, NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tidligere pasienter innkalles til kontroll etter at Sørlandet sykehus Kristiansand oppdaget en type bakterier som er motstandsdyktig mot antibiotika.

Rundt 50 pasienter vil bli innkalt.

Sykehuset vet så langt ikke hvor bakterien kommer fra.

Den samme bakterien ble funnet ved Oslo universitetssykehus tidligere i år, og ved St. Olavs hospital i Trondheim og Orkdal sykehus i 2014.

Pasientene som fikk påvist bakterien vankomycinresistente enterokokker (VRE) ved påsketider, er utskrevet, skriver NRK.

Andre pasienter blir nå kontaktet, i tilfelle de har vært i kontakt med de smittede. Siden VRE er motstandsdyktig mot antibiotika, spres bakterien raskt i sykehusmiljøer der antibiotikabruken er høy.

- Til nå er smitten funnet hos et fåtall pasienter. Flere sykehus i Norge har hatt pasienter med denne bakterien, men Sørlandet sykehus har til nå unngått dette, sier smittevernlege Siri Johanne Boye ved sykehuset til kanalen.

(NTB).