Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Motstridende danske trender om euroen

To meningsmålinger publisert i dag viser at danskenes holdninger til EUs enhetlige valuta Euroen, er motstridende.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En Gallup-meningsmåling trykt i den danske avisen Berlingske Tidende lørdag viser at Nei-siden har tatt igjen Ja-siden med ett prosentpoeng. 43 prosent av danskene opplyser nå at de er imot innføringen av den europeiske valutaen, mens 42 prosent er for euroen.

Meningsmålingen ble utført fra den 4. til den 7. september. Gallup har utført daglige undersøkelser siden 4.september, og dette er andre gang en Gallup-meningsmåling viser at Nei-siden er større enn Ja-siden.

En meningsmåling trykt i den danske avisen Politiken, utført av Vilstrup-meningsmålinger, viser imidlertid at Ja-siden leder med sju prosentpoeng, 44 mot 37 prosent. Begge meningsmålingene fant at rundt en femtedel av de danske velgerne ennå ikke har bestemt seg for hva de skal velge på valgdagen den 28. september. Analytikere tror at resultatet av den danske folkeavstemningen kan påvirke hvorvidt Storbritannia og Sverige vil ta del i Eurosamarbeidet eller ikke.

(NTB)