BILBOMBE: Det var i nærheten av disse bilene at en bilbombe gikk av i Karrada, Bagdad natt til søndag. Foto: Khalid al Mousily/Reuters/NTB Scanpix
BILBOMBE: Det var i nærheten av disse bilene at en bilbombe gikk av i Karrada, Bagdad natt til søndag. Foto: Khalid al Mousily/Reuters/NTB ScanpixVis mer

Motstridende dødstall: Melder alt fra 142 til 213 drepte i Irak

Innleder tre dagers landesorg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Over 200 er drept etter helgas terrorangrep i Irak, opplyser AFP og Al Arabiya på twitter.

Det er likevel usikkert hvorvidt dette tallet er korrekt.

Ifølge nyhetsbyrået AP opplyser irakiske myndigheter at 142 mistet livet, mens norske NTB siterer Irakiske myndigheter på at minst 213 mennesker ble drept.

Uavhengig av hvem som har rett, så er likevel tendensen at dødstallet stiger. I går var det offisielle tallet minst 123 drepte og flere hundre skadd.

Mange av ofrene var ifølge øyenvitner barn

«Mens irakerne var ute og feiret, ble en voldsom bombe utløst og drepte minst 123 mennesker, som er det tredje massedrapet av sivile i tre land, utført av IS de siste dagene», skrev The New York Times.

I SORG: Irakiske kvinner venter på å få beskjed om dere familiemedlemmer overlevde terrorangrepet eller ikke. Foto: AP Photo/Hadi Mizban/NTB Scanpix
I SORG: Irakiske kvinner venter på å få beskjed om dere familiemedlemmer overlevde terrorangrepet eller ikke. Foto: AP Photo/Hadi Mizban/NTB Scanpix Vis mer

Landesorg

Irak innleder mandag tre dagers landesorg etter terrorangrepet, og Iraks statsminister Haider al-Abadi har lovet å straffe gjerningspersonene.

Han har også beordret at sikkerhetstiltakene i hovedstaden forbedres, skriver NTB.

Bomba gikk av i det travle middelklasse-nabolaget Karrada, midt i Iraks hovedstad. Under ramadan er området fullt av folk, som går på kafeer og butikker.

To andre angrep

Angrepet skjedde en uke etter at irakiske regjeringsstyrker og deres støttespillere gjenerobret Falluja fra IS. Nå er Mosul den eneste betydelige byen som fortsatt er kontrollert av IS, ifølge NTB.

I tillegg til terrorangrepet natt til søndag, ble det gjennomført to andre aksjoner forrige uke:

  • Dhaka, fredags kveld: Terrorister tok seg inn i en restaurant i ambassadeområdet i byen. Over 30 personer ble tatt som gisler. Etter ti timers gisseldrama, stormet kommandosoldater restauranten. 13 gisler ble reddet ut i live. Terroren krevde minst 22 liv.
  • Istanbul, tirsdag 28. juni: Minst 36 ble drept og 147 skadd under terrorangrepet på Atatürk lufthavn.