Motstridende meldinger om Lavrov-innleggelse

Russlands utenriksminister Sergej Lavrov har siden søndag vært to ganger til sjekk på sykehus på Bali, ifølge indonesiske myndigheter. Det avvises som «falske nyheter» fra russisk hold.

BENEKTER INNLEGGELSE: Russlands utenriksminister Sergej Lavrov avviser at han har vært innlagt på sykehus i en video publisert på Telegram. Video: Telegram Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Russlands utenriksminister Sergej Lavrov (72) ankom G20-toppmøtet på Bali mandag. Han deltar som representant for president Vladimir Putin.

Kort tid etter ankomst på den indonesiske øya, skal han ha blitt sendt til sykehus for en sjekk.

- Han [Lavrov] kom til sykehuset første gang søndag, kort tid etter at han ankom Bali. Mandag morgen måtte han inn til en ny helsesjekk. Heldigvis er han frisk, sier en talsmann for det indonesiske helsedepartementet ifølge nyhetsbyråene AFP og AP.

AP, som først meldte om sykehusbesøkene, siterte først fire ikke navngitte kilder, som ble oppgitt å være representanter for indonesiske myndigheter og medisinsk personell.

Ifølge to av nyhetsbyråets kilder var Lavrov på sykehus på grunn hjerteproblemer.

Russland: - Fake news

I en uttalelse avviser imidlertid det russiske utenriksdepartementet at Lavrov er innlagt.

- Fake news, skriver departementet i en uttalelse, ifølge Reuters.

PÅ BALI: Pressetalskvinne Maria Zakharova har lagt ut en video av det som skal være høyst oppegående på Bali mens han forbereder seg på G20-toppmøtet. Foto: Skjermdump / Telegram
PÅ BALI: Pressetalskvinne Maria Zakharova har lagt ut en video av det som skal være høyst oppegående på Bali mens han forbereder seg på G20-toppmøtet. Foto: Skjermdump / Telegram Vis mer

- Sergej og jeg leser på et manus i Indonesia, og vi kan ikke tro våre egne øyne. Dette er selvsagt fake news, skriver pressetalsperson Maria Zakhraova, ifølge det statlige russiske nyhetsbyrået Ria Novosti.

I en video publisert på Telegram avkrefter også Lavrov selv påstandene om at han at innlagt på sykehus.

Guvernøren på Bali sier til Reuters at Lavrov har forlatt sykehuset.

- Jeg er på hotellet

Zakhraova har publisert en video av sin utenriksminister, tilsynelatende pigg og iført t-skjorte og shorts, der han blir bedt om å kommentere meldingene om sykehusinnleggelsen.

- Vesten har i ti år skrevet om at president Putin har blitt syk. Det er et spill som ikke er nytt i politikken, sier Lavrov i videoen.

- Jeg er på hotellet og leser dokumenter før toppmøtet i morgen, sier 72-åringen til det russiske nyhetsbyrået Tass.

Det er ikke kjent når videoen ble tatt opp.

Rettelse: I en tidligere versjon av denne saken sto det at «Lavrov omkom søndag kveld», istedenfor at han «ankom søndag kveld», som er det korrekte.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer