Soldat fra Nederland døde i Norge

Motstridende opplysninger

Nederlandske medier opptatt av fyllefest før dødsfallet. Det norske Forsvaret avviser at noe slikt fant sted.

- INGEN FEST: Det norske Forsvaret avviser at det var noen fyllefest blant de nederlanske soldatene på Skjold leir kvelden før underoffiseren døde. Foto: Ole-Sverre Haugli / Forsvaret
- INGEN FEST: Det norske Forsvaret avviser at det var noen fyllefest blant de nederlanske soldatene på Skjold leir kvelden før underoffiseren døde. Foto: Ole-Sverre Haugli / Forsvaret Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

At en nederlandsk soldat stasjonert på Skjold militærleir i Troms ble funnet død i helga, har vakt stor oppsikt - ikke minst i Nederland, hvor ulike opplysninger om foranledningen til dødsfallet florerer.

Gendarmeri til Norge

Den 42-årige underoffiseren fra det nederlandske marinekorpset ble funnet død i senga på kasernen lørdag ettermiddag. Dødsårsaken for den veltrente mannen er ukjent, og dødsfallet etterforskes derfor rutinemessig som mistenkelig.

- Det er vi som har ansvaret for etterforskningen. Teamet vårt har nettopp ankommet Norge, opplyser Mike Hoffman, løytnant og presseoffiser i Marechaussee - det nederlandske gendarmeriet (militært organisert politi, à la Carabinieri i Italia) - til Dagbladet.

Sju etterforskere fra Marechaussee skal de neste dagene gjennomføre så vel teknisk som taktisk etterforskning blant de flere hundre soldatene i leiren. Imens er den avdøde sendt til obduksjon for å avklare dødsårsaken.

- Fyllefest

De Telegraaf, Nederlands største dagsavis, har slått stort opp at det skal ha vært en stor fyllefest blant de nederlandske soldatene på Skjold kvelden før underoffiseren døde.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer