Møtt av bombetrussel

BÆRUM (Dagbladet): De 120 asylsøkerne var nettopp kommet til Norge. Det første som møtte dem var en bombetrussel. En engelsktalende mann truet med å sprenge asylmottaket i lufta.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

«I am from Germany. A bomb will go off on Tanum asylmottak in half an hour.» Slik lød meldingen som ble ringt inn på politiets nødnummer 112 like før klokka 19 i går kveld.

Politi, ambulanse og brannvesen rykket umiddelbart etterpå ut, og samtlige av de 120 beboerne ved Røde Kors' mottakssentral på Tanum utenfor Oslo ble evakuert.

En time etter at bomben angivelig skulle gått av, sendte politiet inn tre bombehunder for å gjennomsøke mottaket.

I natt kunne beboerne flytte inn igjen.

- Vi har opplevd verre ting der vi kommer fra, sa asylsøkerne da de måtte evakueres fra Røde Kors' mottakssentral i går kveld.

Te og kaffe

- Det er trist når folk som kommer hit for å få beskyttelse, opplever slike ting ved sitt første møte med Norge, sier daglig leder ved mottaket, Ruth Øydegard til Dagbladet.

Asylsøkerne ble plassert på Bjerketun behandlingshjem like i nærheten. Da Dagbladet oppsøkte behandlingshjemmet i går kveld, lot ikke politiet og Røde Kors pressen få snakke med asylsøkerne.

- Nå trenger de ro. Stemningen er avslappet og fin. De har fått te og kaffe, og blitt forklart hvilke beredskapsplaner som settes i gang når det blir ringt inn en bombetrussel. Samtlige beboere tok det hele veldig rolig. Vi kjører stadig brannøvelser, så de fleste er kjent med prosedyrene ved en evakuering, sier Øydegard.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer