Møtt av jubelrop og applaus på rosevakt

Politibetjent Per Arne Furu filmet hvordan de ble mottatt på vei ned Grensen i Oslo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet ble møtt av jubelrop og applaus av folk som minnet de drepte etter terroraksjonen mot Oslo og Utøya 22. juli.

- Jeg hadde jobbet fra åtte om morgenen til åtte om kvelden, og skulle vise mannskapene som var i ferd med å gå på vakt hvor de skulle stå, sier Furu til Dagbladet.

Saken ble først omtalt på Politiforum.no.

- Ga oss bomster og klappet Opptaket ble gjort rundt klokka 20 mandag 25. juli, en time etter at den planlagte rosemarsjen ble avlyst fordi det var for mange folk. Ifølge politiet var det omtrent 200 000 personer i gatene.

- Folk flyttet seg fra fortauet da vi kom, ga oss blomster og klappet. Jeg tenkte at jeg bare måtte filme det, sier politibetjenten.

- Jeg holdt kameraet mitt på låret og filmet i «marsjtakt».

- Det var rørende og fantastisk. Det var fint å se at folk satt pris på arbeidet som har blitt gjort. Og jeg tror ikke det er spesielt bare til politiet, men til alle som har vært med og bidratt med sitt, sier Furu.

Flere politibiler ble dekorert av roser etter rosemarkeringen i Oslo sentrum. Hyllesten fikk selveste politisjefen til å gråte.

- Sjelden respons Han jobber til vanlig i Politiets utlendingsenhet, og sier at han ikke akkurat er vant til slike reaksjoner fra publikum.

- Det er veldig, veldig sjeldent med slik respons, sier han.

Betjentene i utlendingsenheten har bidratt i arbeidet med terrorsaken, blant annet med vakthold og sikkerhet rundt regjeringskvartalet.

- Det har vært lange dager, men det har gått veldig greit når man vet hva man jobber for, sier Furu.

God avslutning Videoen ble også vist under politimesterens parole på politihuset på Grønland mandag.

- Det ble en ålreit avslutning på samlingen, sier Furu.

MØTT AV JUBEL: Politibetjent Per Arne Furu og kollegaene hans ble møtt av jubelrop og applaus i Oslo. Foto: Politiforum/Erik Inderhaug
MØTT AV JUBEL: Politibetjent Per Arne Furu og kollegaene hans ble møtt av jubelrop og applaus i Oslo. Foto: Politiforum/Erik Inderhaug Vis mer