Møtt av skrekksyn: - Helt vanvittig

Anmelder leietakerne etter sjokkopplevelse.

DØDE DYR: Da huseier Christina Ormshammer skulle se over den verneverdige familiegården etter at leietakerne flyttet ut etter to år, ble hun møtt av et skrekkelig syn. Det lå døde dyr, kompostdunker og søppel og skrot overalt, forteller hun. Foto: Privat
DØDE DYR: Da huseier Christina Ormshammer skulle se over den verneverdige familiegården etter at leietakerne flyttet ut etter to år, ble hun møtt av et skrekkelig syn. Det lå døde dyr, kompostdunker og søppel og skrot overalt, forteller hun. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De siste to åra har Christina Ormshammer (33) leid ut gården sin på Vegårshei i Agder.

Det som 33-åringen opplevde som et godt leieforhold, viste seg imidlertid å bli et mareritt. Da hun skulle se over den verneverdige familiegården etter at leietakerne flyttet ut i slutten av november, ble hun nemlig møtt av et skrekkelig syn.

- Det så ut som en søppeldynge. Huset var fylt med kompostdunker og flasker med urin. Det var søppel og skrot overalt, og det lå døde dyr strødd utenfor, sier Christina til Dagbladet.

ROT: Christina forteller at det var rot overalt. Foto: Privat
ROT: Christina forteller at det var rot overalt. Foto: Privat Vis mer

- Grusomt

Eiendommen bærer preg av å ikke ha blitt tatt vare på på lang tid, skriver Tvedestrandsposten, som først omtalte saken.

- Vinduer, både på bolighuset og på låven, var knust. På badet var hele avløpsrøret revet av baderomsvasken og på låven var det revet ned innredning, sier Christina til Dagbladet, tydelig oppgitt.

Hun fortsetter:

- Min første tanke var «Hva i huleste har skjedd?». Jeg har aldri opplevd liknende. Det var helt grusomt og stinket helt vanvittig.

Til tross for at gården nærmest var rasert, reagerer hun sterkest på kadavrene som lå «overalt». Det skal være snakk om både rådyr, fugler og en mulig oter, ifølge 33-åringen.

Christina er i gang med en omfattende opprydningsjobb på gården, men påpeker at hun kommer til å bruke en del tid og penger før den er i stand igjen.

- Jeg har anmeldt leietakerne til politiet for skadeverk og hærverk, og Mattilsynet er også koblet inn i saken, sier hun og understreker at hun har blitt mer skeptisk til å leie ut gården etter hendelsen.

SKEPTISK: Christina innrømmer at hun har blitt skeptisk til å leie ut gården igjen. Foto: Privat
SKEPTISK: Christina innrømmer at hun har blitt skeptisk til å leie ut gården igjen. Foto: Privat Vis mer

«Uverdige boforhold»

Gården har vært i familien siden den ble bygget i 1603. Christina kjøpte den av sin far i 2015, men så seg nødt til å leie den ut i 2020 fordi hun skulle flytte til Vennesla.

Ifølge 33-åringen var det mange som var interesserte i å leie gården.

ANMELDT: Det lå også en sofa slengt på gårdsplassen. Christina har anmeldt leietakerne for skadeverk og hærverk. Foto: Privat
ANMELDT: Det lå også en sofa slengt på gårdsplassen. Christina har anmeldt leietakerne for skadeverk og hærverk. Foto: Privat Vis mer

- Jeg fikk et ekstra godt inntrykk av det unge paret som har bodd der de siste to åra. De var interessert i både dyrehold og dyrking av grønnsaker, og hadde mange planer. Vi har hatt god kontakt hele veien og de har alltid betalt husleia til tida.

Men så - helt plutselig - sa det unge paret plutselig opp leieforholdet.

- Det siste året har det vært litt uenighet om drikkevannet, som de mente var av for dårlig kvalitet. Vannprøvene i fjor sommer viste at det var litt høye verdier, så jeg bestilte rens og vask av brønnen. Etter det viste prøvene at vannkvaliteten var bra igjen.

MASSEDØD: Den siste uka har det blitt gjort flere makabre funn langs Det kaspiske hav. Vis mer

Natta før husleien for oktober skulle betales, ga de beskjed om at de på grunn av «uverdige boforhold» ville holde tilbake husleia og flytte ut 30. november. Det til tross for at de, ifølge kontrakten, var bundet til tre måneders oppsigelsestid.

- Etter oppsigelsen har jeg ikke fått kontakt med dem. Da jeg dro til gården 30. november hadde de flyttet ut, men de har ikke overlevert nøkler, hevder Christina.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer