Donald Trump

Møtt av tomme seter

Mange seter var tomme da Donald Trump møtte opp for å bli intervjuet av den tidligere Fox News-medarbeideren Bill O'Reilly i Florida.

KOMPISER: USAs forrige president, Donald Trump, og tidligere Fox News-stjerne Bill O'Reilly er på turné sammen. Foreløpig sliter de med billettsalget. Foto: Jim McIsaac/Getty Images/AFP
KOMPISER: USAs forrige president, Donald Trump, og tidligere Fox News-stjerne Bill O'Reilly er på turné sammen. Foreløpig sliter de med billettsalget. Foto: Jim McIsaac/Getty Images/AFP Vis mer
Publisert

NEW YORK (Dagbladet): Det var så mange tomme seter under arrangementet i Sunrise i Florida lørdag kveld lokal tid at arrangøren så seg nødt til å stenge av den øverste delen av arenaen, skriver avisa Sun Sentinel.

Trump-tilhengere, som i utgangspunktet hadde kjøpt de billigste billettene til plasser langt unna scenen, ble fortalt at de hadde blitt oppgradert og kunne flytte seg nærmere, ifølge avisa.

Ifølge Huffington Post var det også mange usolgte billetter til de resterende arrangementene.

Dette er det første av fire arrangementer Trump og O'Reilly kaller «History Tour». Søndag kveld amerikansk tid var de i Orlando. Deretter skal de til Houston og Dallas neste helg.

IKKE SMIL: President Donald Trump så ikke glad ut da han kom hjem til Det hvite hus fra folkemøtet i Tulsa. Foto/video: AP Photo/Patrick Semansky / Twitter Vis mer

Opptatt av oppmøte

Trump, som vanligvis er besatt av størrelsen på publikum og seertall, er neppe fornøyd med oppmøtet.

Presidentskapet hans startet med en stor kontrovers da pressetalsmannen hans, Sean Spicer, i januar 2017 ble sendt ut på podiet. På vegne av sjefen skjelte han ut mediene for dekningen av innsettelsesseremonien. Flere medier hadde nemlig påpekt det åpenbare: Det var langt flere mennesker til stede da Obama ble innsatt som president, først i 2009 og deretter i 2013.

Spicer hevdet feilaktig at Trump hadde det største publikummet noensinne.

ONDSKAPENS HOTELL: Den tidligere amerikanske presidenten Donald Trump sammenlignes i ny video med en berømt skrekkfilm fra 1980. Video: Twitter, reporter: Signe Elise Morthen Stenersen Vis mer

Minner om Tulsa

Det slappe oppmøtet under arrangementet i Sunrise minner også om Trumps folkemøte i Tulsa sommeren 2020, som floppet, skriver Yahoo News. Den gangen trodde Trumps medarbeidere at så mer enn én million mennesker skulle møte opp. Så viste det seg at tenåringer på TikTok hadde samarbeidet om å foreta falske billettbestillinger. Resultatet var en halvtom arena og et fullstendig tomt område utenfor. Trump var etter sigende fullstendig rasende etter den pinlige seansen.

Det store folkemøtet tidlig i pandemien ble også kritisert av helsemyndighetene i delstaten som en kilde til økt spredning av coronaviruset.

Obama-ros

I Florida i helga var Trump på scenen sammen Bill O'Reilly. Han var én av de største stjernene til Fox News da han fikk sparken i 2017 etter anklager om seksuell trakassering. Også Trump har en lang rekke anklager om seksuell trakassering og overgrep mot seg.

Under arrangementet lørdag hadde Trump overraskende nok noen pene ord å si om forgjengeren sin i Det hvite hus, Barack Obama.

- Jeg likte ham. Han var smart og skarp, sa Trump om forgjengeren, ifølge Sun Sentinel.

Samtidig hevdet han at Obamas metoder førte til «enorm splittelse» og hat i USA.

De positive ordene er likevel ganske oppsiktsvekkende fra Trump, som brukte fem år på å hevde uten dokumentasjon at Obama ikke var født i USA. Han har også kommet med en lang rekke andre usanne påstander om Obama.

- Kjærlighet

Ifølge New York Post har Trump også beskrevet Obama som den «mest uvitende presidenten i vår historie», «en katastrofe» og «grunnleggeren av IS».

Trump forsøkte også å omskrive det som faktisk skjedde under det dødelige angrepet mot Kongressen 6. januar da tilhengerne hans stormet bygningen i et forsøk på å omgjøre valgresultatet.

Ifølge Trump var det bare en «bitteliten fraksjon» av tilhengerne hans som invaderte Kongressen. Han hevdet at de fleste var der for å protestere mot valgresultatet, og at de «elsket hverandre».

- Det var kjærlighet i lufta, sa Trump om det voldelige og dødelige angrepet mot det amerikanske demokratiet.

KRITIKK: Donald Trump får kritikk etter å ha vært med på en «tomahawk chop» under en baseball-kamp i Atlanta. Reporter: Marte Nyløkken Helseth / Dagbladet TV. Vis mer

Kommer tilbake

Søndag ga Trump uttrykk for at han vil komme tilbake til Sunrise i nær framtid for å gjennomføre et større folkemøte. Disse pleier å være gratis, så oppmøtet vil trolig bli større.

- Vi hadde det kjempefint i Sunrise i Florida i går. Veldig spennende, informativt og morsomt. Vi vil komme tilbake til området for et større folkemøte i en ikke altfor fjern framtid. Ses da! skriver Trump i en uttalelse søndag.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer