Møtt med stående applaus

GENÈVE(Dagbladet): Gros kvinnekupp ble tatt i mot med jubel av de mange hundre WHO-ansatte som hadde møtt opp for høre sin nye sjef tale i går. Da hun kom opp på sitt nye kontor etter talen lå det et personlig brev fra president Clinton og ventet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Det var den dagen da alt gikk på skinner for Gro. Hun ble møtt av stående applaus da hun kom på jobben for første gang. Hundrevis av WHO-ansatte jublet da hun ankom salen for å holde talen sin.

Hun ble avbrutt av spontan applaus da hun annonserte at WHOs nye ledelse skal bestå av seks kvinner og fire menn.

Making a difference

I omlag en time talte Gro for sine nye undersåtter. En tale som åpenbart hadde til hensikt å røske liv i en organisasjon som har vært halvdød og å inspirere ansatte som har blitt demoralisert av den forrige generaldirektørens vanstyre. «Making a difference» skal være WHOs og Gros nye slagord i arbeidet for å bedre helsetilstanden i verden.

Clinton

Med en voldsom autoritet og klar tale om at forandringer er helt nødvendig, skapte Gro først og fremst begeistring, men også noe engstelse blant mange ansatte som åpenbart er redd for endringer. Det strømmet inn hilsener til Gros kontor utover dagen i går. Utenriksminister Knut Vollebæk hadde sendt blomster, men den fornemste var nok brevet fra USAs president Bill Clinton som støttet Gro i kampanjen for å bli valgt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer