Møtt med steiner og snøballer

KFOR-soldatene i Kosovo ble møtt med steiner og snøballer da de i dag gjennomførte en storstilt razzia i den delte byen Mitrovica. Rundt 100 norske soldater fra Telemark bataljon deltar i et av sine farligste oppdrag noensinne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Av BJØRN K. BORE

Serbere kastet stein og snøballer på soldater som i dag gikk fra dør til dør på jakt etter våpen i den delte byen Kosovska Mitrovica.

Den etnisk delte byen er fullstendig omringet av flere hundre KFOR-soldater, ifølge KFOR-talsmann Gordon Fotheringham. Totalt skal 2500 soldater deltai aksjonen. De 100 norske KFOR-soldatene er blant annet satt til å kontrollere trafikken ut og inn av byen.

- De norske soldatene er godt trent og forberedt til slike oppdrag. Men det må understreks at dette er et av de skarpeste og farligste oppdragene hvor nordmenn har vært involvert her nede, sier assisterende presse- og informasjonsoffiser Carl Fredrik Rygh Bø fra Telemark Bataljon til TV2.

I forbindelse med aksjonen er byen delt inn i tre deler. Amerikanerne og franskmennene har ansvaret for den nordlige delen, tyskerne og italienerne den sørøstlige delen og britene og canadierne den sørvestlige.

Stemningen har vært spent i Mitrovica helt siden volden blusset opp mellom serbere og albanere i forrige måned. De siste ukene har ni personer blitt drept.

VÅPENJAKT: Amerikanske soldater gjennomsøker byen etter våpen.