Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Møtte Daniels foreldre

Kronprinsesse Victoria har vært på hemmelig kjærlighetsferie med Daniel Westling i hjembyen hans.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

STOCKHOLM (Dagbladet/Expressen): Forrige uke tilbrakte den svenske kronprinsessen og hennes utkårede flere dager sammen i Daniels hjemby Ockelbo. I den lille byen som har 4000 innbyggere og ligger 20 mil nord for Stockholm, fikk prinsessen treffe Westlings foreldre, og se hvor kjæresten har vokst opp. De siste ukene har paret i stadig større grad vist seg sammen i offentlige sammenhenger, og nylig ble Daniel for første gang avbildet offentlig sammen med det svenske kongeparet. Det betyr at Daniel er godtatt av kongefamilien, med alt det dette innebærer. Også visestatsministeren, Margareta Winberg, som må godkjenne Victorias valg før det kan bli bryllup, har kommentert forholdet. - Jeg tror ikke det blir noe problem, har hun uttalt. I Daniels hjemby har de allerede vennet seg til kongelig besøk. - Folk her synes ikke lenger det er noe spesielt med dem, de er et par som alle andre, sier Erik Olsson, vaktmester på Daniels gamle skole. Men det er ikke noen hvilken som helst jente han har fått, småbygutten Daniel Westling. 26 år gamle Victoria er Europas eneste kvinnelige tronarving, og dersom Westling gifter seg med henne, blir han prins.

Snill avholdsmann

Men med på veien får Westling de beste skussmål. Alle Expressen har snakket med beskriver Westling som en rolig og bra mann. - Han er snill, hyggelig og sympatisk, sier fetteren Hans Henriksson. - Han er rolig og ordentlig, sier barndomsvennen Martin Lenell. Westling er avholdsmann, og har fått Victoria til å droppe fester og uteliv for hjemmekvelder. Ifølge en nær venn har Victoria allerede fortalt moren og faren at det er Westling hun vil dele livet med. Spørsmålet nå er om han er klar for et liv i offentligheten. - Det er selvsagt vanskelig for ham. Det er en helt ny verden for Daniel, har Victoria uttalt. Blant annet har Westling måttet flytte, fordi det svenske sikkerhetspolitiet ikke syntes hans leilighet i førsteetasje var trygg nok når Victoria skulle på besøk.

Personlig trener

Livet er snudd på hodet for den idrettsinteresserte 29-åringen etter at han ble sammen med Victoria for et års tid siden. Han er vokst opp i en middelklassefamilie der far har hatt en sjefsstilling i kommunen, mens moren har arbeidet deltid. Han har en tre år eldre søster. Westling har gjennomført sosiallinjen på gymnaset og dessuten verneplikten. Men det er sport som er hans store pasjon. Westling er en dedikert golfspiller, og medeier i et eksklusivt treningssenter i Stockholm, som er en stor suksess. Det var for øvrig på treningsstudioet han traff Victoria, som hennes personlige trener. Han ba henne ut, og hun sa ja.

GOLFPRINS: Daniel Westling elsker sport, og driver et treningssenter. Dersom han gifter seg med Victoria, vil livet bli svært annerledes.
PERSONLIG TRENER: Småbygutten Westling traff kronprinsesse Victoria da han var hennes personlige golftrener.