Møtte datterens drapsmann

I 1997 drepte Johnny Skjoldal datteren hennes. Nå får Judith Bjørkavåg politibeskyttelse mot den rømte drapsmannen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 37 år gamle drapsdømte rømlingen betegnes av politiet som farlig. Han rømte tirsdag kveld gjennom et toalettvindu da han besøkte sin sønn på Landås utenfor Bergen. Mannen hadde fått innvilget en to timer lang fremstilling, og ble kun fulgt av en fengselsbetjent under besøket.

- Det er helt forferdelig at slikt skal kunne skje, sier Judith Bjørkavåg til Bergensavisen. Det var hennes datter Skjoldal tok livet av i 1997. Nå får hun politibeskyttelse.

- Det skulle ikke vært mulig for ham å rømme på denne måten. Det er altfor lettvint av fengselet å slippe ham ut med bare en vakt til å passe på. Han burde hatt minst to politimenn som vakter, sier

hun til BA.

Møtte offerets barn

Hun har tidligere møtt Skjoldal på gata mens han har vært under fremstilling. Kvelden den 16. mai i år var hun ute på Landås med sin drepte datters tre år gamle sønn.

- Jeg så plutselig at han kom gående i retning mot oss, og han var den gangen bare i følge med en spinkel liten fengselsbetjent, sier hun.

Bjørkavåg tok på seg solbriller for ikke å bli gjenkjent, og kom seg raskt unna i bilen som var parkert i nærheten.

- Jeg var dårlig hele dagen. Hvordan kan fengselet la en mann som skal sone en elleve år lang drapsdom få gå løs på denne måten?

Skjoldal ble dømt til 11 års fengsel og fem års sikring for forsettlig drap.