Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Møtte drapssiktet i kveld

Forsvarsadvokat Fredrik Verling hadde en kort samtale med den trippeldrapssiktede mannen i kveld. Han var ikke i form til et langt møte.

VAR PREGET: Forsvarsadvokat Fredrik Verling har hatt et kort møte med sin 30 år gamle drapssiktede klient i kveld, og vil forsøke med et lengre møte i morgen.

Foto: Tor Erik H. Mathiesen
VAR PREGET: Forsvarsadvokat Fredrik Verling har hatt et kort møte med sin 30 år gamle drapssiktede klient i kveld, og vil forsøke med et lengre møte i morgen. Foto: Tor Erik H. Mathiesen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BERGEN (Dagbladet): Advokat Fredrik Verling sier til Dagbladet hans nye klient fra Sør-Sudan ikke var i stand til å ha en lengre samtale i dag. Han er preget av den dramatiske hendelsen på bussen mandag kveld.

Nytt møte - I vårt første møte ville jeg bare se til hvordan han hadde det. Jeg vil forsøke å få til en lengre samtale med ham onsdag når han har fått samlet litt mer krefter. Det vil være helt nødvendig før han eventuelt kan gå i et avhør med politiet. Vi har ikke snakket om selve hendelsen mandag kveld, eller hvordan han stiller seg til den alvorlige siktelsen. Det får vi ta etterhvert, sier Fredrik Verling.

Han forteller at det allerede er oppnevnt rettspsykiatrisk sakkyndige som skal gjennomføre en judisiell observasjon av den drapssiktede 30-åringen.

- Min klient vil bli værende til observasjon og utredning på Sandviken psykiatriske sykehus inntil videre, så får vi se om han er i stand til å la seg avhøre av politiet etterhvert. Jeg er informert om at politiet har en plan om å framstille ham for varetektsfengsling i Bergen tingrett torsdag, sier forsvarsadvokat Fredrik Verling.

Observasjon Det er etterforskere fra Kripos som skal gjennomføre avhørene med 30-åringen.

30-åringen ble overført fra behandling for kuttskader på Haukeland universitetssykehus til observasjon og utredning på Sandviken psykiatriske sykehus i dag tidlig.

30-åringen var ikke kjent for politiet fra tidligere straffesaker og er foreløpig ikke avhørt, opplyser politiet.

Rundt klokka 13.30 ransaket polititjenestemenn boligen hvor den siktede sørsudaneren (30) har bodd siden august i år.

Skulle sendes ut 30-åringen skulle sendes til Spania, hvor han først hadde søkt asyl.

Regionsjef i Hero Norge AS, Bente Dalåke,r sier til Dagbladet at han ikke var meldt savnet fra mottaket da hendelsen skjedde i går kveld.

- Nei, det var han ikke. Skulle han vært borte i mer enn tre dager, ville vi fått melding om det, men ikke før det, sier hun.

Hun forteller at mannen kom til Norge i april i år, og at han ble flyttet til mottakssenteret i august.
 

OBSERVASJON: Den 30 år gamle drapssiktede 30-åringen er inne til observasjon og utredninhg ved Sandviken psykiatriske sykehus i Bergen. Foto: Leif Stang/Dagbladet
OBSERVASJON: Den 30 år gamle drapssiktede 30-åringen er inne til observasjon og utredninhg ved Sandviken psykiatriske sykehus i Bergen. Foto: Leif Stang/Dagbladet Vis mer