Ekspertnettverket KIB vil endre barnevernet

Møtte ekspertene som slår alarm om barnevernet: Horne er enig i kritikken

Solveig Horne (Frp) er enig i at endringer må til i norsk barnevern.

ENIG MED KRITIKERNE: Torsdag denne uka hadde barne- og likestillingsminister Solveig Horne (Frp) møte med representanter fra nystiftede Kompetansenettverk for kvalitet i barnevern (KIB) som ønsker at politikerne skal diskutere omfattende endringer av hele barnevernssystemet. Foto: Lars Eivind Bones
ENIG MED KRITIKERNE: Torsdag denne uka hadde barne- og likestillingsminister Solveig Horne (Frp) møte med representanter fra nystiftede Kompetansenettverk for kvalitet i barnevern (KIB) som ønsker at politikerne skal diskutere omfattende endringer av hele barnevernssystemet. Foto: Lars Eivind Bones Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): - Jeg synes det var et godt møte, sier barne- og likestillingsminister Solveig Horne (Frp) til Dagbladet.

Torsdag denne uka hadde Horne et møte med representanter fra den nystiftede organisasjonen Kompetansenettverk for kvalitet i barnevern (KIB) som ønsker at politikerne skal diskutere omfattende endringer av hele barnevernssystemet.

Den nye organisasjonen består av ulike fagfolk med god kjennskap til norsk barnevernpraksis, deriblant mer enn 20 sakkyndige psykologer.

Statsråden sier hun er glad for at de mange sakkyndige med sterke meninger om norsk barnevernpraksis nå har organisert seg i KIB.

- Samme virkelighetsoppfatning

- Det er mye fagkompetanse i KIB. Jeg oppfordrer barnevernet ute i kommunene til å benytte seg av den kompetansen de besitter, sier Horne.

Ministeren understreker at hennes departement allerede arbeider med flere av de sakene som KIB er opptatt av.

Hun viser til barnevernsreformen som nylig er vedtatt i Stortinget og lovutvalget som leverte sine forslag til ny barnevernlov i september i fjor.

- Dette samsvarer med det som KIB tar opp. Jeg er glad for at vi har samme virkelighetsoppfatning. Det foregår mye godt i barnevernet, men det er også kritikk og den skal vi ta på alvor. Mye av det KIB etterlyser handler om kompetanse og kunnskap. Vi har varslet at vi vil komme med en kompetansestrategi til høsten. Med dette, sammen med nytt lovverk og barnevernsreformen, så er vi ikke langt fra hverandre i det hele tatt, sier Horne.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer