Møtte faren i Jemen

Etterlyste Farouk Abdulhak (21).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): 21-åringen som er etterlyst i forbindelse med drapet på Martine Vik Magnussen har møtt sin far, Shaher Abdulhak, i Jemens hovedstad Sana\'a.

Det var Farouk Abdulhak som i går tok initiativet til å møte sin milliardærpappa, forteller familiens talsmann, David Wilson, til Dagbladet.no.

- Farouk gjentok at han er uskyldig i denne saken. Faren sa at sønnen likevel er nødt til å hjelpe myndighetene ved å svare på de nødvendige spørsmål.

- Anbefalte han sønnen å reise tilbake til London?

- Han ønsker at sønnen skal svare på spørsmålene hvor hen det er påkrevd at dette finner sted.

- Spurte han faren om hjelp?

- Farouk spurte om økonomisk hjelp til å finansiere advokater, sier Wilson, og legger til at Shaher ikke vil stå i veien for politiets etterforskning.

- Ryktene om at han skal ha møtt britiske myndigheter for å prøve å påvirke saken er bare tull.

PÅ FEST: Det skal ikke ha blitt spart på champagnen når Farouk (gul t-skjorte) var på fest på sine venner. Foto: SCAN PRESS
PÅ FEST: Det skal ikke ha blitt spart på champagnen når Farouk (gul t-skjorte) var på fest på sine venner. Foto: SCAN PRESS Vis mer

Hos venner

Med på gårsdagens møte var også andre medlemmer i familien Abdulhak, men Wilson kjenner ikke til om Farouks mor eller sju søsken var tilstede. Han vet heller ikke om det er planlagt flere familietreff i dagene fremover.

Den etterlyste sønnen har valgt å bo hos venner fremfor familien under sitt opphold i Sana\'a.

- Spurte Shaher sin sønn om hvorfor han forlot London så plutselig?

- Det vet jeg ikke, sier Wilson, til Dagbladet.no.

- Har far og sønn Abdulhak et nært forhold?

- Sønnen lever i UK og faren bor i Jemen, men de har et så nært forhold som fedre og sønner kan ha, sier Wilson til Dagbladet.no.

Er sjokkert

Faren, den styrtrike Shaher Abdulhak, ha tidligere uttalt at han vil slå hånden av sønnen hvis han er skyldig. Milliardæren er en av Jemens mektigste menn. I likhet med resten av familien er han sjokkert over situasjonen som sønnen nå er havnet i, sier Wilson.

- Samtidig ser han på det som positivt at sønnen tok kontakt, og at Farouk gjennom sine advokater har sagt at han ønsker å svare på spørsmål.

Drapssaken er tidligere bare omtalt i engelskspråklige aviser i Jemen, men i dag er den på forsiden av flere andre aviser også. NRK melder at avisene ble revet ut av stativene.

Britisk politi ønsker i kveld ikke å kommentere møtet mellom far og sønn Abdulhak.

ETTERLYST:</B> Farouk Abdulhak (21).
<B>Faksimile</B>: Drapssaken står nå omtalt av flere aviser i Jemen.
<B>FARENS BOLIG</B>:Shaher Abdulhak har flere boliger i Jemen. Dette er en av dem.