Martine-saken

Møtte Farouk Abdulhak: - Han er redd

- Han føler presset. Det er helt sikkert, sier dansk mellommann om den siste utviklingen i drapet på Martine Vik Magnussen.

I SKJUL: Drapsettersøkte Farouk Abdulhak lever i skjul i Jemen. Nå skal han ha uttrykt at han ønsker å møte den norske advokaten og lederen for Martine-stiftelsen Patrick Lundevall-Unger. En dansk mellommann forteller nå om kontakten med milliardærsønnen på rømmen. Foto: Dagbladet
I SKJUL: Drapsettersøkte Farouk Abdulhak lever i skjul i Jemen. Nå skal han ha uttrykt at han ønsker å møte den norske advokaten og lederen for Martine-stiftelsen Patrick Lundevall-Unger. En dansk mellommann forteller nå om kontakten med milliardærsønnen på rømmen. Foto: Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Drapsmistenkte Farouk Abdulhaks liv på flukt har endret seg drastisk siden Jemens tidligere president Ali Abdullah Saleh ble drept i desember 2017. Hans far, magnaten og milliardæren Shaher Abdulhak, var en nær alliert av presidenten.

Det bidro til at 32-åringen som er den eneste mistenkte for drapet på Martine Vik Magnussen (23) har kunnet leve i et luksusliv i skjul i hjemlandet Jemen.

I fire år har Houthi-opprørerne vært i borgerkrig mot den Saudi-støttede regjeringen i landet. Krigen har utløst verdens verste humanitære krise, ifølge FN.

Midt i det står etterlyste Farouk Abdulhak. Da Martine Vik Magnussen ble funnet voldtatt og drept i kjelleren i leilighetsbygget hans i 2008, hadde han allerede rømt til Jemen.

Fortsatt har ikke britisk politi fått avhørt ham, ettersom Jemen ikke har utleveringsavtale med Storbritannia. Martine Vik Magnussens familie, britisk politi og Martine-stiftelsen har stadig presset på for rettferdighet for datteren.

- Er redd for saken

I dag kom de med nyheten om at Abdulhak og Houthi-militsen som skjuler ham har foreslått et møte med den norske advokaten og ledere for Martine-stiftelsen Patrick Lundevall-Unger. Møtet er arrangert via den danske sikkerhetsrådgiveren Lars Madsen (51), som har jobbet flere år i Jemen og har hatt to møter med Farouk Abdulhak.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer