Møtte gaven

Yordanos er Haakon og Mette-Marits bryllupsgave.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I dag fikk endelig kronprinsparet møte gaven som de fikk fra Universitetet i Oslo - en etiopisk medisinstudent. Yordanos Mequanint Tiruneh heter hun og er 26 år, ugift og fra Addis Abeba.

Nå er det ikke slik at kronprinsparet får ta med etiopieren hjem. Gaven går ut på at hun får et stipend til å arbeide med et mastergradstudium i internasjonal helse over to år på Institutt for samfunnsmedisin ved Det medisinske fakultet. Dette skjer til ære for Haakon og Mette-Marits bryllup.

- Det er ok å være gave, sier en smilende Yordanos til NTB.

Ikke før i begynnelsen av mai fikk hun vite om den noe spesielle ordninga. Det første møtet mellom kronprinsparet og 26-åringen skjedde i formiddag i auditoriet i Fredriks Holsts hus inne på området til Ullevål universitetssykehus. Først ble det offisielle besørget i regi av Institutt for samfunnsmedisin, mens de etterpå møttes mer privat.

- De sa at de hadde stor forståelse for at jeg valgte å studere medisin, forteller etiopieren som gjerne møter paret igjen om hun får lov.

Hun har allerede utdannelse i sykepleie og sosiologi, og kjenner godt Armauer Hansen-instituttet i sin hjemby hvor forskningen konsentreres om lepra eller spedalskhet, skriver NTB.

<B>ORIGINAL BRYLLUPSGAVE: Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit møtte den etiopiske studenten Yordanos Mequanint på Universitetet i Oslo.