Møtte i retten etter å ha filmet grov vold mot ung mann

Fornærmede fikk kraftig reaksjon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rettssaken mot fire ungdommer som er tiltalt for gjengvold mot en 19 år gammel syrisk mann i fjor sommer, startet i Namdal tingrett i Namsos mandag.

Gjengen filmet at 19-åringen ble sparket og slått.

Da retten viste videoen i retten, kollapset den unge mannen og retten måtte ta pause. Han var i stand til å vitne en halvtimes tid senere, melder Trønder-Avisa.

Den mest aktive voldsutøveren, en 18 år gammel mann, sa seg delvis skyldig etter tiltalen.

De tre andre erkjente seg ikke skyldig.

18-åringens forsvarer, advokat Christian Wiig, er fornøyd med at rasismebestemmelsen ikke er med i tiltalen.

- At saken skal være rasistisk motivert er noe min klient hele tiden har benektet. Han er derfor glad for at statsadvokaten har trodd ham på det, og ikke tiltalt ham etter rasismebestemmelsen. Han har erkjent kroppskrenkelse - noe som har en strafferamme på inntil ett års fengsel, men jeg ser at statsadvokaten har tiltalt ham for skjerpet kroppsskade, sier Wiig.

Aktor, statsadvokat Kaia Strandjord, tok ut tiltale mot tre 18-åringer og en 17-åring som var med i bilen, for volden mot 19-åringen. En av dem skal ha stoppet fornærmede ved å kjøre bilen mot kroppen hans.

19-åringen fikk skader i hodet, kneet og hånden, samt en kraftig psykisk reaksjon på grunn av overgrepet, fremgår det av tiltalen.

«NN tok halsgrep på 19-åringen samtidig som han gjorde V-tegn og smilte til kamera. Deretter presset han offeret ned i bakken og slo hodet hans slik at det traff asfalten», heter det i tiltalen.

Det er satt av fire dager til rettssaken.

(NTB)