Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Møtte ikke i fengslingsmøte

Den drapssiktede ektemannen (40) møtte ikke selv i fengslingsmøtet som startet klokka 13.00 i dag. Møtet varte i et par minutte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fengslingsmøtet startet i Nedre Romerike forhørsrett klokka 13.00 og var over i løpet av få minutter. Mannen samtykket i å bli varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøkskontroll.

- Han kommer sannsynligvis ikke å være til stede under fengslingsmøtet, sa ektmannens forsvarer, advokat Arild Langenes til Dagbladet.no i forkant av møtet.

Ektemannen har erkjent at han skjøt og drepte kona, Vibeche Aasebø (34). Hun lå i senga og ble skutt to ganger i nakken. Drapsvåpenet skal ha vært en pistol, 45-kaliber.

Westgaard bekrefter overfor Dagbladet.no at politiet vil begjære judisiell observasjon av siktede.

40-åringen kan ikke i detalj forklare hva som skjedde i parets bolig lørdag kveld. Paret hadde ett felles barn, en datter på fem år. Sammen med sine stesøstre på 11 og 13 år satt datteren i TV-stua og fulgte den norske finalen i Grand Prix.

40-åringen har forklart politiet at han og kona begynte å krangle. Hun gikk ned i soverommet i kjelleren, mens mannen fulgte etter. Her ble 34-åringen skutt to ganger i nakken, liggende på magen på senga.

- Kvinnen døde trolig momentant, sier poltiiadvokat Westgaard.

Som Dagbladet har skrevet i dag, var 40-åringen medlem av Gjerdrum pistolklubb. Han var på trening dagen før drapet. Våpenet som ble brukt, var ett av to våpen mannen oppbevarte hjemme.

- Våpenet befant seg på feil sted til feil tid, sier forsvarer Arild Langenes.

ÅSTEDET:</B> Barna så på Grand Prix da Vibeche Aasebø ble drept.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling