Møtte ikke til mekling

Dagen før bileksplosjonen skulle den 35-årige tobarnsmora og hennes 40-årige siktede mann til tvungen mekling i separasjonssaken. 40-åringen møtte ikke opp.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

DRAMMEN (Dagbladet): I separasjonssaker er det tvungen mekling om samvær med barn. Onsdag skulle de to partene møte til mekling hos advokat Torbjørn Schade i Drammen.

- Den siktede møtte ikke opp til meklingen, som skulle handle om samværet med deres felles barn. Jeg vil ikke spekulere på hvorfor han ikke møtte opp, sier den fornærmedes kvinnens advokat, Anne Cathrine Vogt.

Trolig er det den skadde kvinnen som har bedt advokat Schade innkalle til mekling på sine kontorer. På tross av at kvinnen skal ha følt seg truet av 40-åringen, valgte hun ikke å be om separat mekling, en ordning der partene ikke møtes ansikt til ansikt.

Det lyktes ikke Dagbladet å komme i kontakt med advokat Torbjørn Schade i går.

Slår sprekker

Etter det Dagbladet erfarer har den drapssiktede 40-åringen hevdet i politiavhør at han sjekket lufttrykket i dekkene på bilen sin på en bensinstasjon mellom klokka 22.00 og 22.30 onsdag kveld, om lag 10 timer før hans ekskones bil eksploderte.

Men lufttrykksmåleren på bensinstasjonen han hevder å ha brukt, har ikke virket på nesten to uker.

- Jeg oppdaget at lufttrykksapparatet var i ustand torsdag i forrige uke, sier daglig leder på Hydro Texaco-stasjonen i Bjørnstjerne Bjørnsonsgate på Rundtom i Drammen.

Dagbladet oppdaget den defekte luftpumpa fredag kveld. Da hadde politiet allerede henvendt seg til bensinstasjonen og innhentet opplysninger. Politiet har også studert bensinstasjonens videoopptak fra overvåkingskamera. Disse undersøkelsene skal ikke ha gitt noen nye opplysninger i saken, og ingen kameraer skal ha fanget opp den siktede mannens bil onsdag kveld. Det er ingen kameraer som dekker luftpumpa, men det er flere andre kameraer på bensinstasjonsområdet.

- Disse opplysningene er meget interessante, sa politiadvokat Monica Hanø ved Søndre Buskerud politidistrikt til Dagbladet fredag kveld. Hun vil ikke ytterligere kommentere opplysningene, eller si noe om hvilken vekt politiet legger på dem.

- Vi vil ha ro om etterforskningen og kommenterer den ikke nå, sier Hanø. Hun opplyser at den siktede ikke ble avhørt i går.

Opplysningene om det defekte lufttrykksapparatet åpner for flere tolkninger. Det kan tenkes at den siktede uforvarende har forklart seg feil, og har vært på en annen bensinstasjon og sjekket lufttrykket. En Statoil-stasjon ligger rett over gata på Rundtom. Men uansett hva årsaken er til at han har gitt disse opplysningene, gir det 40-åringen et troverdighetsproblem. Han vil trolig bli konfrontert med disse opplysningene i nye avhør.

Møtte ikke siktede

Andre opplysninger han har gitt, svekker den siktedes historie ytterligere.

Han skal ha hevdet å ha møtt naboen Asle Ruud mens han luftet hunden torsdag morgen, før bilen eksploderte. Naboen sier til Dagbladet at han slett ikke møtte 40-åringen denne morgenen.

- Vi treffer hverandre ofte mellom 06.30 og 07.00 om morgenen når vi lufter hunden. Vi snakker litt sammen noen ganger, men som oftest hilser vi bare på hverandre, sier han.

Ruud er hundre prosent sikkert på at han ikke møtte den siktede torsdag morgen, slik 40-åringen har forklart.

TOTALVRAK: Bomba i kvinnens bil var så kraftig det bare var rester igjen av bilen.
SJEKKET LUFTTRYKKET: Den siktede 40-åringen har forklart at han sjekket lufttrykket på bilen sin på denne bensinstasjonen i Drammen kvelden før ekskonas bil eksploderte.