Møtte letemannskaper med våpen

Soldater som lørdag morgen lette etter en 49 år gammel mann som var meldt savnet i Pasvikdalen i Finnmark, fikk en støkk da de fant ham. Mannen hadde våpen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- De oppsøkte hytta han skulle reise til. Da de kom fram, kom han ut og viste dem et håndvåpen, sier førstebetjent Svein-Erik Jacobsen ved Østfinnmark politidistrikt til NTB.

Soldatene som lette etter mannen, tilhører grensestyrkene som patruljerer i området. De bisto i letingen med blant annet hunder, og trakk seg tilbake da de ble oppmerksomme på våpenet.

Politiet oppsøkte hytta, observerte den utenfra og snakket med faren til 49-åringen over telefon. Rett før klokken 12 valgte de å avslutte aksjonen uten å ha snakket med mannen, som er en gammel kjenning av politiet.

- Vi har ikke avklart at han ikke har gjort noe ulovlig, men vi har valgt å avslutte den operative delen, sier Jacobsen.

Mannen skulle legge ut i båt for å besøke en hytte, men da båten ble funnet uten fortøyning, men fullt opplastet, fryktet Hovedredningssentralen Nord-Norge at han hadde falt overbord og en stor leteaksjon ble iverksatt.

(NTB)