Møtte ofre for pedofiliskandale

Pave Benedikt XVI ba med ofre i USA.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Pave Benedikt XVI møtte torsdag noen av ofrene for den omfattende overgrepsskandalen i den katolske kirke i USA.

- De ba sammen med paven, som så lyttet til historiene deres og ga dem oppmuntrende ord, heter det i en uttalelse fra Vatikanet.

Det har siden 2002 blitt avslørt en rekke overgrep mot unge gutter utført av prester. Den katolske kirke i USA har til nå måttet betale over 2 milliarder dollar i erstatning til ofrene.

Ifølge talsperson Frederico Lombardi i Vatikanet var det mye følelser i rommet da paven møtte noen av overgrepsofrene torsdag.

Paven har uttalt at han er skamfull på grunn av overgrepene.

(NTB)

MØTTE OVERGREPSOFRE: Pave Benedikt XVI møtte torsdag noen av ofrene for den omfattende overgrepsskandalen i den katolske kirke i USA. 
Spesielt de siste seks årene har det vært fokus på, og store utbetalinger knyttet til, overgrep gjort av katolske prester. Foto: ALEXIS C. GLENN/EPA/SCANPIX
MØTTE OVERGREPSOFRE: Pave Benedikt XVI møtte torsdag noen av ofrene for den omfattende overgrepsskandalen i den katolske kirke i USA. Spesielt de siste seks årene har det vært fokus på, og store utbetalinger knyttet til, overgrep gjort av katolske prester. Foto: ALEXIS C. GLENN/EPA/SCANPIX Vis mer