Møtte Tina-drapssiktet (39) på torsdag: - Folk i bygda er sjokkert

Den 39 år gamle mannen hadde fått livet på rett kjøl etter flere år med kriminalitet og rus. Hans forsvarer mener siktelsen beror på en misforståelse.

FUNNSTEDET: Ved en tilfeldighet ble Tine Jørgensen funnet skjult i en kum ved Bore kirke på Jæren.
Foto: Alf Ove Hansen / SCANPIX
FUNNSTEDET: Ved en tilfeldighet ble Tine Jørgensen funnet skjult i en kum ved Bore kirke på Jæren. Foto: Alf Ove Hansen / SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LYNGDAL (Dagbladet): Den 39 år gamle mannen som ble pågrepet klokka 19.50 i sin egen bolig i Sirdal kommune og senere siktet for drap eller medvirkning til drap på 20 år gamle Tina Jørgensen 24. september i 2000, har lang kriminell fartstid.

Personer Dagbladet har snakket med forteller at mannen de siste årene har fått livet på rett kjøl igjen. 

Nå er han varetektsfengslet i fire uker i full isolasjon. Kilder sier til Dagbladet at politiet mener to av de siktede skal ha vært til stede da Tina ble drept. De to andre som er siktet for drap eller medvirkning til drap på Tina Jørgensen i år 2000, skal etter drapet angivelig ha hjulpet til med å dumpe liket.   

- Han var en rolig og snill kar, slik jeg kjente ham fra den siste tida. Han har jo vært veldig på kjøret tidligere, men han hadde roet seg. I bygda synes man jo at det var utrolig at han klarte å komme seg såpass. Nå er jo folk her sjokkert, sier en mann som bor i Sirdal kommune.  

- Med på det meste Mannen Dagbladet har snakket med møtte 39-åringen torsdagen da tre av personene ble pågrepet og siktet for drap eller medvirkning til drap på 20 år gamle Tina Jørgensen i 2000.

Politiet opplyste om på en pressekonferanse fredag at det var på bakgrunn av den første pågripelsen at de andre tre også ble hentet inn. 

Ifølge Dagbladet opplysninger tilhørte alle samme vennegjeng, men spesielt var to av dem nære i ungdomstida og i tiden drapet fant sted. De skal på starten av 2000-tallet ofte dratt til Stavanger for å feste.  

- De siste åra har han jobbet i kommunen. Han var pliktoppfyllende og flink etter det jeg vet, sier mannen.

- Jeg kan jo ikke tro at han har vært med på noe sånt. Men han var en lett påvirkelig kar, sier han om 39-åringen som har en fortid med mye rus og kriminalitet.   

- Han var jo med på det meste, og han havnet i dårlige situasjoner. 

- En misforståelse 39-åringens forsvarer, Olav Sylte, sier til Dagbladet at hans klient nekter straffskyld.

- Han er overbevist om at siktelsen beror på en misforståelse, sier han til Dagbladet. Han vil ikke utdype hva misforståelsen går ut på, med henvisning til taushetsplikten.

Sylte kan også bekrefte at hans klient de siste åra har prøvd å få livet på rett kjøl.

- Det er riktig at min klient nå i svært mange år har levd et normalt liv. Pågripelsen og siktelsen kom som et sjokk på ham. Jeg har hatt et møte med ham også i dag og etter forholdene takler han dette godt, sier Sylte.

Han er overbevist om at siktelsen beror på en misforståelse og at han vil bli løslatt etter hvert.

Alle de fire siktede er tidligere domfelt flere ganger. I resten av dommene beskrives et liv med rus, angst og kriminalitet.

LES OGSÅ: Kona til Tina-drapssiktet: - Hadde vi visst han skulle bli pågrepet, hadde vi reist hjem og sagt ha det til barna

LES OGSÅ: Barndomsvenn om Tina-siktet: - Vi var som brødre

LES OGSÅ: Ordføreren om pågripelsen av de Tina-siktede: - Dette rammer Lyngdal hardt

LES OGSÅ: Tinas mor: - Endelig ser det ut som noen har fått trøbbel med samvittigheten

DREPT: Tina Jørgensen (20) fra Stavanger
Foto: Privat / NTB Scanpix
DREPT: Tina Jørgensen (20) fra Stavanger Foto: Privat / NTB Scanpix Vis mer