Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Møttes i Davos: Usher ba Erna om skolehjelp

Statsministeren møtte den amerikanske superstjernen under World Economic Forum.

AVSLAPPET: Usher gjemte seg bak store solbriller da han ble overrakt en fotball med FNs bærekraftsmål fra statsminister Erna Solberg på fasjonable Belvedere Hotel i Davos. Deretter hadde de to et møte lukket for pressen. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
AVSLAPPET: Usher gjemte seg bak store solbriller da han ble overrakt en fotball med FNs bærekraftsmål fra statsminister Erna Solberg på fasjonable Belvedere Hotel i Davos. Deretter hadde de to et møte lukket for pressen. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

DAVOS (Dagbladet): Det er fortsatt slik at mellom 15 og 20 prosent av elevene som går ut av grunnskolen, har så svake ferdigheter at de vil ha problemer med å klare seg i videre utdanning og arbeidsliv. Det tilsvarer om lag 10 000 elever i hvert eneste årskull, ifølge stortingsmeldingen Lærelyst.

Men kan den amerikanske superstjernen Usher bidra til å endre på det?

Ikke umulig, om man skal tro statsminister Erna Solberg (H) som onsdag møtte den amerikanske musikeren og skuespilleren i forbindelse med Verdens økonomiske forum (WEF) i Davos.

- Det er godt mulig at hans måte å jobbe på kan brukes som inspirasjon til ungdom i Norge, sier statsministeren til Dagbladet.

Flott og inspirerende​

Usher (39) er ambassadør for den sosiale aksjonsgruppa Global Citizen, som har klart å samle over 30 millioner aktivister. Organisasjonens mål er å få slutt på verdens fattigdom innen 2030.

- Jeg synes det er flott og inspirerende at stjerner som selv har en vanskelig bakgrunn og utfordrende oppvekstvilkår, og at han bruker det til å løfte andre, sier Solberg.

Det viktigste temaet under møtet mellom de to var Ushers pågående innsats for at ungdom fullfører skolegangen. Et tema Erna Solberg mener er viktig også i Norge.

- Hva var det Usher håpet å få ut av møtet med deg?

- Han lurer på hvordan hans plattform kan bli større og nå ut videre, og om det også kan brukes andre steder. Det tror jeg er mulig. Jeg tror det er mulig å gjøre det i forbindelse med prosjekter i utviklingsland.

Personlig forhold til Usher

Men altså også som inspirasjon i Norge.

- USA og Norge er forskjellige. Vi har sterkere offentlige systemer, men det menneskelige engasjementet kan vi alltid lære noe av, sier Solberg på spørsmål fra NRK.

Statsministeren forteller at hun også har et personlig forhold til Ushers musikk.

- Ja, det har jeg. Jeg synes musikken er veldig bra, selv om jeg ikke har fulgt med på alt han har laget de siste åra. Men jeg likte særlig flere av sangene hans fra begynnelsen av 2000-tallet, sier hun.

- Jeg har så vidt hilst på ham i forbindelse med G20-møtet i Tyskland, og konserten som var der.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!