- Mottok bestikkelser

Israelsk politi mener at de har bevis for at familien til Ariel Sharon har mottatt tre millioner dollar i bestikkelser.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Israelsk politi mener at de har bevis for at familien til den israelske statsministeren, Ariel Sharon, har mottatt tre millioner dollar i bestikkelser, melder BBC.

Pengene skal ha blitt gitt som ulovlige politiske finansieringsmidler i 1999, da Sharon kjempet om ledervervet i Likud-partiet.

Påstandene kommer fram i en dokumentar på den israelske TV-kanalen Channel 10. Beløpet, som ifølge NTB tilsvarer 20 millioner kroner, skal ha kommet fra østerrikeren Martin Shlaff.

Trakk seg fra parlamentet

Det er Ariel Sharons sønn Omri som er i søkelyset. I november sa han seg skyldig i å ha brutt Likud-partiets regler for finansiering, og tirsdag trakk han seg fra parlamentet. Statsministeren nekter for at han har noe med saken å gjøre, ifølge BBC.

Det var Omri som ledet Ariel Sharons valgkampanje i 1999.

Det er ikke første gang Sharon har vært vært mistenkt for bestikkelser. Tidligere har han blitt anklaget for å ha mottatt et millionlån av en sør- afrikansk forretningsmann. Dette lånet knyttes til den samme skandalen.

Statsminister Ariel Sharon med sønnen Omri, som har trukket seg fra det israelske parlamentet tirsdag. Nå er familien mistenkt for å ha mottatt bestikkelser.