Motvillig Alexander Vik har begynt nedbetalingen

Har betalt sakskostnader på 380 millioner kroner - etter milliardtap i retten i London i fjor.

SER STYGT UT: Det ser stygt ut for milliardæren Alexander Vik, etter at dommere i London og New York nylig feide til side argumentene hans for å unngå å betale Deutsche Bank. Her er han under maratonrettssaken han tapte mot storbanken i London i fjor. Foto: Keith Hammett
SER STYGT UT: Det ser stygt ut for milliardæren Alexander Vik, etter at dommere i London og New York nylig feide til side argumentene hans for å unngå å betale Deutsche Bank. Her er han under maratonrettssaken han tapte mot storbanken i London i fjor. Foto: Keith HammettVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den norske milliardæren Alexander Vik slåss fortsatt for å unngå å betale 1,5 milliarder kroner til Deutsche Bank, slik High Court i London dømte hans selskap Sebastian Holdings til i november i fjor.

Derimot har han nylig betalt drøyt 380 millioner kroner i sakskostnader, etter at High Court den 24. juni avgjorde at Vik personlig var ansvarlig for å innfri kravet.

- Endelig dom I fjorårets sak i London nådde ikke Sebastian Holdings fram med at banken burde ha stoppet selskapets hasardiøse investeringer, som i 2008 endte med tap på flere milliarder kroner.

Nå begynner det å se virkelig stygt ut for Vik, etter at dommere i både London og New York i sommer har feid til side Viks argumenter for å slippe å betale.

- Saksøkeren har en endelig og avsluttende dom som tilkjenner saksøkeren en pengesum. Således (...) har saksøkeren legal rett til å søke gjennomføring av dommen, fastslo dommer Anil C. Singh ved New Yorks Supreme Court den 18. juni.

Dermed er London-dommen fra november i fjor formelt anerkjent også i USA.

Hard forutsetning Det neste dommer Anil C. Singh sa, var om mulig enda dårligere nytt for Alexander Vik.

- Jeg merker meg at det ikke engang er noen verserende anke i denne saken (London-saken, red. anm.) Det er bare en søknad om å få anke, sa Singh.

Han satte opp følgende forutsetning for å gå med på en utsatt iverksettelse av avgjørelsen i New York.

- Uansett vil denne retten bare gi en utsettelse under forutsetning av at Sebastian Holdings gir en garanti innen 30 dager fra i dag, på en pengesum som dekker hele beløpet i dommen, sa han.

Viks advokater har anket dommer Singhs avgjørelse.

London-tap Heller ikke i det engelske rettssystemet ser det ut til å gå Alexander Viks vei.

24. juni avgjorde High Court i London at Alexander Vik personlig måtte innfri tilkjente sakskostnader på 36,2 millioner pund i dommen fra november i fjor, selv om kravet opprinnelig var rettet mot hans selskap Sebastian Holdings i skatteparadiset Turks & Caicos.

Dagbladet har ikke fått kontakt med Alexander Vik. Deutsche Bank har ikke villet kommentere saken.