Motvind for IT-aksjene

Det så lenge ut til å ble en svært svak dag for IT-aksjene på Oslo Børs, men et mindre fall enn ventet fra start i USA styrket aksjekursene mot slutten av dagen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det ser ut som om de fleste aktørene i det norske aksjemarkedet hadde forlenget påskeferien med minst en dag, hvis vi skal dømme etter markedsaktiviteten på Oslo Børs tirsdag. Omsetningsvolumet var svært tynt, muligens også i påvente av at mandagens kursfall for IT-aksjene i USA skulle fortsette i dag.

I stedet for å ta posisjoner stakk de fleste investorene heller hodet ned i sanden, mens de håpet at det vonde skulle gå over. Markedet stupte derfor fra start i dag. Aktiviteten tok seg noe opp mot slutten av dagen, og en sterkere utvikling fra start i USA enn fryktet ga støtte til flere av aksjene i sluttminuttene.

Nå er det mye som tyder på at IT-smertene langt fra er over. Cisco Systems' resultatvarsel etter stengetid i USA i går er et eksempel. Andre eksempler er varsler og spekulasjoner om nye runder med oppsigelser hos flere toneangivende selskaper innen IT og telekom. Blant selskapene som har vært i søkelyset i dag er Ericsson, Texas Instruments og Philips Electronics.

Det var dermed ikke uventet at IT-sektoren ble taperen på Oslo Børs i dag, selv om markedet tok seg opp mot slutten av dagen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer