Julesmell for Trygve - opptur for Jonas, Siv og Erna

Motvind for Trygve

Senterpartiets voldsomme vekst kan ha blåst over for denne gang. Men Trygve Slagsvold Vedum slutter ikke å smile av den grunn.

MOTVIND: For første gang på lenge møter Trygve Slagsvold Vedum motvind på målingene. Men han kan trøste seg med at Senterpartiets velgere fortsatt er de mest lojale. Foto: Frank Karlsen /Dagbladet
MOTVIND: For første gang på lenge møter Trygve Slagsvold Vedum motvind på målingene. Men han kan trøste seg med at Senterpartiets velgere fortsatt er de mest lojale. Foto: Frank Karlsen /Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Senterpartiet går tilbake med 3,4 prosentpoeng til en oppslutning på 15,8 prosent i Ipsos' partibarometer for Dagbladet. Mads Motrøen som er ansvarlig for politiske målinger i Ipsos mener Vedum og co. har nådd taket.

- Dette var ikke overraskende. Spørsmålet framover blir om Senterpartiet klarer å opprettholde de solide målingene, sier Motrøen.

Selv om Dagbladets desembermåling gir Senterpartiet en real trøkk, har Motrøen en oppmuntring å komme med:

- Bakgrunnstallene viser at det er lyse tider. Senterpartivelgerne er de definitivt sikreste og mest lojale, sier han.

Lojaliteten til Senterpartiet måles til 82,2 prosent. Tallet er regnet ut ifra hvor mange som stemte Sp ved forrige stortingsvalg og som oppgir at de vil gjøre det samme nå. De minst lojale velgerne er Venstres, der tallet er 32,9 prosent.

Vedum

Trass i kraftig tilbakegang, tar Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum juleferie med smil om munnen.

- Selv ikke i EU-året 1993 var vi større på snittet av målingene enn vi er nå, sier han.

- Enkeltmålinger vil variere, men også denne målingen er bedre enn oppslutningen ved valget i høst, som var vårt beste lokalvalg noensinne. Det følger et stort ansvar med framgangen vår, og det ansvaret har vi tatt, fortsetter han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer