Mouhamed (21) snakket med drapsofrene minutter før de ble skutt

- Helt sykt å tenke på.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

VÅRVÄDERSTORGET (Dagbladet): - Jeg var ferdig på trening og var innom kroa for å få meg noe mat. Mens jeg ventet på maten, snakket jeg med folk, blant dem begge de drepte, om fotball. Kroa var full av folk som så Champions League-kampen mellom Barcelona og Manchester City, forteller Mouhamed (21) til Dagbladet.

21-åringen fra bor bare noen hundre meter fra stedet der to menn i går kveld ble skutt og drept på Hisingen i Göteborg. Mellom 10 og 15 andre ble skadd, og store politistyrker jakter nå på to gjerningsmenn som skal ha vært iført dødninghodemasker og bevæpnet med Kalasjnikov-automatgevær. En av dem bar en gul politivest ifølge vitner Aftonbladet har snakket med.

Omfavner hverandre Torget, som er et sentrum for folk på Hisingen, er fullt av folk som kommer for å vise sin respekt for drapsofrene. Mange legger ned blomster og kort, og omfavner hverandre.

- Det er fryktelig at noe slikt kan skje her, sier en eldre kvinne til Dagbladet.

Den ene drepte, en 20-åring uten kriminelt rulleblad, ble skutt i inngangspartiet, mens den andre, en 25-åring med angivelig tilknytning til et gjengmiljø, ble drept inne i kroa. Mouhamed hadde dratt hjem bare minutter før han hørte skudd fra automatvåpen.

- Det var akkurat da kampen var ferdig, og jeg håpet at ikke så mange var igjen på kroa. Seinere fikk jeg høre at mange var blitt truffet. Det er helt sykt å tenke på, sier 21-åringen.

- Gjengoppgjør Mouhamed er ikke i tvil om hva som ligger bak skytingen.

- Det var et gjengoppgjør. Skytingen var en demonstrasjon av makt, for å markere territorium overfor en rivaliserende gjeng, sier han.

21-åringen forteller at det tidligere har vært væpnede gjengoppgjør i området.

- Men aldri tidligere med automatvåpen, sier han.

- Er dette et farlig sted å bo?

- Folk som har bodd her lenge, er nok ikke så redde, det er verre for nyinnflyttede. Det som er viktig, er at politiet viser mer tilstedeværelse her, og kan rykke ut på kort varsel, sier Mouhamed.

Kobles til trippeldrap Politiet kobler nå skytingen til trippeldrapet i nabobyen Uddevalla tidligere denne måneden, ifølge Expressen. Den eldste av mennene som ble drept i går, skal ha kjent et av ofrene den tidligere skyteepisoden. To brødre er siktet for Uddevalla-skytingen, men nekter straffskyld.

Mouhamed frykter at gjengkonflikten nå kan eskalere.

- Det er stor fare for hevnaksjoner, sier han.

SKUTT OG DREPT: Liket av et av skuddofrene lå i natt tildekket utenfor Vår Krog & Bar på Hisingen. Store politistyrker leter nå etter to gjerningsmenn. Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL / TT / NTB SCANPIX
SKUTT OG DREPT: Liket av et av skuddofrene lå i natt tildekket utenfor Vår Krog & Bar på Hisingen. Store politistyrker leter nå etter to gjerningsmenn. Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL / TT / NTB SCANPIX Vis mer