Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mount Merapi buldrer igjen

80 små utbrudd i morges - 20.000 mennesker i faresonen

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Da ekspertene hadde sagt at faren var over for denne gang, begynte vulkanen Mount Merapi i Indonesia å buldre igjen. Tidlig søndag har vulkanen "spyttet" ut glødende lava i 80 mindre porsjoner og to skyer med giftig gass, melder nyhetsbyrået AP.

Mount Terapi er en av verdens mest aktive vulkaner, og jordskjelvet - der over 5.0000 mennesker mistet livet  - har satt fart i aktiviteten. Om lag 250.000 mennesker bor i nedslagsområdet til vulkanen. I forrige uke ba myndighetene i Indonesia om at alle som bor inne tre kilometer fra foten av fjellet må evakuere.

Om lag 15.000 av de 20.000 som bor innenfor denne sonen hadde reist bort. Men mange var på vei tilbake denne helgen etter at ekspertene trodde den største aktiviteten var over sist torsdag.

Det er ikke meldt om omkomne, men mange bønder i området frykter for husdyr og avling.

Det kraftigste utbruddet fra Mount Merapi krevde om lag 1300 menneskeliv i 1930. I 1994 omkom over 60 mennesker av utbrudd fra vulkanen.

 MOUNT MERAPI   våknet kraftig til liv igjen i dag. Foto: Scanpix/EPA.
MOUNT MERAPI våknet kraftig til liv igjen i dag. Foto: Scanpix/EPA. Vis mer
I NATT ble glødende lavasteiner spyttet ut fra Mount Terapi.
MEN GOLFERNE fortsatte ufortrødent videre.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling