Mousavi hevder han blir presset

Oppoisosjonslederen sier i dag at det sittende regimet prøver å presse ham til å trekke tilbake kravet om nyvalg.

 FØLER PRESSET:  Opposisjonskandidaten Mir Hossein Mousavi sier i dag at myndighetene i Iran presser han for at han skal trekke tilbake kravet om nyvalg. Foto:  AFP PHOTO/BEHROUZ MEHRI
FØLER PRESSET: Opposisjonskandidaten Mir Hossein Mousavi sier i dag at myndighetene i Iran presser han for at han skal trekke tilbake kravet om nyvalg. Foto: AFP PHOTO/BEHROUZ MEHRIVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||(Dagbladet): - Min tilgang til folket er fullstendig begrenset. Våre to internettsider har masse problemer, og Kalameh Newspaper er blitt lagt ned, og redaksjonsmedarbeidere er blitt arrestert, sier Mousavi, ifølge BBC.

Helt siden Mousavi tapte valget for den sittende presidenten Mahmoud Ahmadinejad, har han holdt fast på at valgresultatet ikke er riktig, og krever nyvalg.

Nå har han ikke vist seg offentlig på flere dager, men forteller i dag til sin egen nettside Kalameh om «de siste dagers press på meg».

Han sier presset er «ment å få meg til å forandre min holdning i forhold til annullering av valgresultatet».
Vokterrådet har tidligere avvist kravet.

Voldelig atmosfære
Mousavi mener myndighetenes restriksjoner på opposisjonsbevegelsen vil lede landet inn i en mer voldelig atmosfære.

- En strøm av selvbevissthet har utviklet seg blant Irans middelklasse, og regjeringen kan bruke dette til å skape en positive forandring i landet. Men hvis de blir frustrerte, vil denne selvbevisstheten heller føre til trøbbel, sier Mousavi.

70 professorer arrestert
Tidligere i dag skrev Mousavi på sin nettside at 70 professorer ble arrestert, etter at de hadde vært i et møte med ham, ifølge nyhetsbyrået AP. Hundrevis av demonstranter skal også være arerstert under opptøyene, og minst 17 skal være drept.

I går ble det rapportert om roligere tilstander i Teherans gater, men noen hundretalls demonstranter protesterte også i går.
Videoen under er lagt ut på YouTube i går.