- Mousavis nevø blant de drepte i Iran

Åtte drept under sammenstøt med politiet.

HARDE SAMMENSTØT: Demonstrasjonene mot regimet i Iran utviklet seg til blodige sammenstøt mellom demonstranter og sikkerhetsstyrker søndag. Her hjelpes en såret politimann vekk etter å blitt slått av demonstranter. Foto: REUTERS / SCANPIX
HARDE SAMMENSTØT: Demonstrasjonene mot regimet i Iran utviklet seg til blodige sammenstøt mellom demonstranter og sikkerhetsstyrker søndag. Her hjelpes en såret politimann vekk etter å blitt slått av demonstranter. Foto: REUTERS / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

|||

Teheran (NTB-AFP-Reuters): Nevøen til den iranske opposisjonspolitikeren Mir Hossein Mousavi ble drept i sammenstøt med politiet i Teheran søndag, ifølge en av opposisjonens nettsider.

35 år gamle Ali Mousavi ble drept i sammenstøtene, og han ble fraktet til Ebnesia-sykehus i hovedstaden, melder nettstedet Parlemannews.

Tidligere på søndag meldte opposisjonens nettsteder at tre eller fire demonstranter ble skutt og drept av politiet, under demonstrasjoner som sammenfalt med høytiden ashura.

Den iranske opposisjonen har den siste tiden brukt helligdager og høytider til å vise sin misnøye med myndighetene. 

I den iranske byen Tabriz har fire demonstranter blitt drept i sammenstøt med politi og sikkerhetsstyrker, ifølge opposisjonen. Til sammen skal åtte opposisjonelle ha mistet livet søndag. Ifølge nettstedet Jaras, som er talerør for den iranske opposisjonen, er fire personer drept i hovedstaden Teheran, og like mange har mistet livet i sammenstøt i byen Tabriz, nordøst i landet. Jaras rapporterer også om «mange sårede» i Tabriz.

(NTB)

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer