Moxnes: - Pinlig for regjeringspartiene

Leder i Rødt, Bjørnar Moxnes, mener det er pinlig for regjeringspartiene om Anniken Hauglie er ferdig som Arbeids- og sosialminister. - Et spill fra Moxnes, svarer Erlend Wiborg i Frp.

MOXNES: Bjørnar Moxnes før finansdebatten i Stortinget der også mistillitsforslaget fra Rødt mot arbeidsminister Anniken Hauglie (H) ble tatt opp. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
MOXNES: Bjørnar Moxnes før finansdebatten i Stortinget der også mistillitsforslaget fra Rødt mot arbeidsminister Anniken Hauglie (H) ble tatt opp. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Torsdag melder flere norske medier, blant dem Dagbladet, at Arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie er på vei ut av regjeringen.

Hauglie har vært Arbeids- og sosialminister siden desember 2015, men har den siste tida fått kritikk for Nav-skandalen som sprakk 28. oktober i fjor. I alt antas det at 78 personer har blitt uskyldig dømt for trygdesvindel.

- Pinlig

- Hvis dette stemmer er det at Anniken Hauglie må gå etter NAV-skandalen det eneste rette, og viktig for ofrene, skriver Bjørnar Moxnes, leder i Rødt, i en e-post til Dagbladet.

- Men det er også pinlig for regjeringspartiene. Både Høyre og Frp har forsvart Hauglie mot mistillit med at hun skulle bli sittende for å rydde opp. Nå virker det som det bare var et billig påskudd for å unngå å stille maktpersoner til ansvar, fortsetter han.

Rødt har tidligere fremmet mistillitsforslag mot Hauglie, men fikk ikke de andre politiske partiene med seg.

- Spill og spetakkel

- Dette er bare spill og spetakkel fra Moxnes, svarer Erlend Wiborg (FrP), leder for arbeids- og sosialkomiteen på Stortinget, til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer