Moxnes vil ikke være snillest i klassen lenger: Småbarnsforeldre vil ha revolusjon på Stortinget

- Kona hadde nok ikke trodd at «Bjørnar på tinget» skulle bli såpass intenst, sier Moxnes. Han får støtte fra Une Aina Bastholm, nybakt MDG-mamma.

SLUTT PÅ SYKKELSTRESS: Bjørnar Moxnes haster ofte gjennom Oslo for å rekke å være familiepappa og stortingsrepresentant. Nå kommer han til å skulke mer stortingsjobb. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
SLUTT PÅ SYKKELSTRESS: Bjørnar Moxnes haster ofte gjennom Oslo for å rekke å være familiepappa og stortingsrepresentant. Nå kommer han til å skulke mer stortingsjobb. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Det er blitt mange sykkelturer hals over hodet gjennom Oslo. Men nå blir det blir det mindre av, sier Bjørnar Moxnes og kikker ned på el-sykkelen sin.

Sammen har de to risikert liv og lemmer for å rekke tilbake til Stortinget innen viktige saker skal besluttes. Moxnes har vært flinkest i klassen, stort sett alltid på plass på første rad. Men nå skal han begynne å skulke.

- I praksis må jeg velge mellom å være tilstede på voteringer og komitémøter på den ene siden, og å møte velgere og stille opp på hjemmebane på den andre, forteller Moxnes til Dagbladet.

- Hva sier kona?

- Hun hadde nok ikke trodd at «Bjørnar på tinget» skulle bli såpass intenst. Foreløpig har det gått, men over tid er det umulig. Det handler ikke bare om familien, men også om å få tid til å reise rundt i landet og møte velgere og bedrifter.

1800-tallet opp av dage

Stortinget har ingen faste tidspunkter for votering og dersom småpartiene Rødt og MDG skal få stemme, må deres ene representant være tilstede. Det betyr mye ansvar på få skuldre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer