Märtha er gravid

Prinsesse Märtha Louise og Ari Behn venter barn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Denne pressemeldingen sendte Slottet ut i ettermiddag:

«Prinsesse Märtha Louise og Ari Behn har den glede å kunne meddele at de venter barn. Prinsessen har termin i månedsskiftet april/mai neste år, og fødselen vil finne sted på Rikshospitalet i Oslo. Den vordende mor er i fin form og det forventes et normalt svangerskap.

Det kan bli enkelte endringer i Prinsessens offisielle program i tiden fremover.»

Nummer tre til tronen

Det kommende barnet havner på en foreløpig tredjeplass i arverekkefølgen. Kronprins Haakon er naturligvis først, deretter kommer prinsesse Märtha Louise, og deretter hennes barn. Denne rekkefølgen blir forskjøvet det øyeblikk kronprinsparet får barn sammen. Kronprinsens barn havner automatisk foran prinsessen og hennes familie, får Dagbladet.no opplyst fra NTBs kongeekspert Wibecke Lie.

Så sent som 1. september deltok prinsessen i NM i sprangridning i Larvik, der hun falt av hesten og slo seg stygt. Men dette ser heldigvis ikke ut til å ha fått noen konsekvenser.

Det utelukkes ikke at det kan bli enkelte endringer i prinsessens offisielle program i tiden framover, men tirsdag får de vordende foreldrene muligheten til å dele sin glede med de folkevalgte når de er kongens og dronningens gjester på Slottet. Både prinsessen og hennes ektemann vil være til stede under middagen.

En prinsesse er født

Like før klokka 18 onsdag 22. september 1971 avbrøt NRK Radio sitt program for å bringe en gledelig melding til det norske folk: En prinsesse var født. Kronprinsesse Sonja hadde nedkommet med en velskapt datter på Rikshospitalet i Oslo. Etter et ekstraordinært statsråd på Slottet dagen etter kunne daværende statsminister Trygve Bratteli meddele at den lille prinsessens navn skulle være Märtha Louise.

- Må prinsessen bli kongehuset til glede og være sikret en plass i folkets hjerter, sa statsministeren.

Og plassen i folks hjerter sikret hun seg raskt, fra hun tre dager gammel hadde sitt første møte med pressen på Kvinneklinikken.

Prinsesse Märtha Louise ble født inn i en slekt med sterke familiebånd og tradisjoner. Den norske kongefamilien er blant annet nært knyttet til den danske og den britiske. Dronning Maud, kong Olavs mor, var datter av Englands kong Edward VII og dronning Alexandra, tidligere dansk prinsesse.

VENTER BARN: Prinsesse Märtha Louise får barn i april/mai, neste år.