Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Märtha er på overtid

Det er fortsatt ingen tegn til fødsel for Prinsesse Märtha Louise. Hun er på overtid.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg kan bekrefte at prinsessen var til sin ukentlige kontroll på sykehuset i dag og at det fortsatt står bra til med henne, men noen fødsel er ikke på gang, sier informasjonssjef Wenche Rasch ved Slottet til NTB.

Ifølge kongehusets hjemmesider har prinsessen termin i månedsskiftet april/mai. Men ukebladet Se og Hør, som har vært uvanlig godt informert i denne saken har bestemt hevdet terminen var på lørdag.

Varsler ikke

Slottet vil ikke varsle når den vordende mor legges inn på sykehuset, men først komme med melding når barnet er født.

Da prinsesse Märtha Louise ble født i 1971 ble det om formiddagen sendt ut melding til pressen om at kronprinsesse Sonja var innlagt på fødeavdelingen på Rikshospitalet om morgenen onsdag 22. september. En knapp time etter fødselen, som skjedde samme dag klokka 17.07, ble det sendt ut melding via NTB om begivenheten.

Ingen tittel

Den nyfødte prinsesse Märtha Louise var den gang ikke arveberettiget til tronen. Den retten fikk hun først i 1990 da grunnloven ble forandret slik at også kvinner fikk arverett til tronen.

Dermed får prinsessens nyfødte sønn eller datter en plass i arverekken, foreløpig som nummer tre etter sin onkel kronprins Haakon og sin mor, prinsesse Märtha Louise.

Men den lille arvingen - med etternavnet Behn - vil foreløpig ikke få noen prins- eller prinsessetittel har kongen bestemt. Det skjer kun hvis kronprins Haakon dør uten å etterlate seg livsarvinger.

(NTB)

<B>VENTER:</B> Prinsesse Märtha Louise og Ari Behn venter fortsatt.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media