Märtha får utvide villaen

Prinsesse Märtha Louise får ja fra Bærum kommune til å bygge på villaen sin med 180 kvadratmeter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Etter det Dagbladet erfarer, vil plan- og miljøutvalget i Bærum kommune gi grønt lys til prinsesse Märtha Louise og Ari Behns utbyggingsplaner i Lommedalen.

Paret ønsker å utvide drømmehuset med nesten tre fjerdedeler, fra 253 til 433 kvadratmeter. Tilbyggene kommer i forlengelsen av huset som står der i dag, og de 180 kvadratmeterne ekstra vil fordele seg over to etasjer.

Byggestart til høsten

Kommunen hemmeligholder detaljene rundt utvidelsen fordi de frykter kriminelle vil benytte opplysningene til et anslag mot paret om plantegningene blir kjent. Dagbladet har fått innsyn i hovedtrekkene i den planlagte utvidelsen. Huset blir påbygd i to retninger, i samme stil som i dag.Inngangspartiet bygges om.Terrassen mot sør innebygges med glass og blir «vinterhage».

Dispensasjon

Prinsessen og ektemann Behn måtte søke Bærum kommune om dispensasjon for å utvide huset, siden eiendommen ligger innenfor markagrensa.

Kommunen har tidligere praktisert en restriktiv linje når det gjelder bebyggelse i området, men etter det Dagbladet har grunn til å tro vil paret få dispensasjon fordi huset deres er definert som bolighus og ikke fritidsbolig.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.