Märtha får utvide villaen

Prinsesse Märtha Louise får ja fra Bærum kommune til å bygge på villaen sin med 180 kvadratmeter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter det Dagbladet erfarer, vil plan- og miljøutvalget i Bærum kommune gi grønt lys til prinsesse Märtha Louise og Ari Behns utbyggingsplaner i Lommedalen.

Paret ønsker å utvide drømmehuset med nesten tre fjerdedeler, fra 253 til 433 kvadratmeter. Tilbyggene kommer i forlengelsen av huset som står der i dag, og de 180 kvadratmeterne ekstra vil fordele seg over to etasjer.

Byggestart til høsten

Kommunen hemmeligholder detaljene rundt utvidelsen fordi de frykter kriminelle vil benytte opplysningene til et anslag mot paret om plantegningene blir kjent. Dagbladet har fått innsyn i hovedtrekkene i den planlagte utvidelsen. Huset blir påbygd i to retninger, i samme stil som i dag.Inngangspartiet bygges om.Terrassen mot sør innebygges med glass og blir «vinterhage».

Dispensasjon

Prinsessen og ektemann Behn måtte søke Bærum kommune om dispensasjon for å utvide huset, siden eiendommen ligger innenfor markagrensa.

Kommunen har tidligere praktisert en restriktiv linje når det gjelder bebyggelse i området, men etter det Dagbladet har grunn til å tro vil paret få dispensasjon fordi huset deres er definert som bolighus og ikke fritidsbolig.

Det blir neppe gemal Ari Behn selv som tar hammeren fatt. Trolig tar håndverkerne over når paret flytter til New York til høsten.

TRENGER PLASS: Prinsesse Märtha Louise, Ari Behn og Maud Angelica.
NÆR MARKA: Ekteparet måtte søke om dispensasjon.