Märtha Louise: - Kroppen er en glødelampe

Prinsessen er på frierferd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||(Dagbladet):Prinsesse Märtha Louise har blitt intervjuet av den svenske avisa Expressen, hvor hun blant annet frisker opp sine svensk-kunnskaper (se video).

- «Unnskyld en innbitt skeptiker, men mener du virkelig at vi alle har en skytsengel som vi kan komme i kontakt med?», spør den svenske journalisten.
- Ja, sånn er det, repliserer Märtha.

- Hva skal jeg gjøre for å treffe min?
- Det kan du lese om i min bok «Møt din skytengel». Du kan ikke få svaret fra meg, du må få det fra deg selv.

Hun opplyser videre i intervjuet at foreløpig har boka solgt i 36 000 eksemplarer i Norge, mens salgstallene for utlandet er foreløpig ukjente.

Millioninntekt
Märta Louise og kollega Elisabeth Samnøy har stor suksess med engleboka. Hvis man går ut ifra normalkontrakten for skjønnlitteratur vil et salg på 31 000 eksemplarer utbetale i overkant av to millioner kroner til forfatterne, viser Dagbladets regnestykke.

Dagbladet kjenner for øvrig ikke til hva slags kontrakt prinsessen og Samnøy har skrevet under på. 

Nå er prinsessen igjen ute på frierferd og har stilt opp i et stort intervju i den svenske avisa, samtidig som hun forklarer at hun har vært på turne i Tyskland og gitt timeslange intervjuer hver dag.

- Tror du medieinteressen hadde vært like stor om du ikke hadde vært prinsesse?

- Jeg er prinsesse, det er ingenting jeg kan legge vekk. Det er ikke en jobb, det er en tilstand, jeg kan ikke gjøre noe med det.

Første englemøte  
Prinsessen forteller også om sitt første englemøte.

- Det første møtet som jeg kommer på var når jeg var 27 år gammel. Jeg satt og leste en bok som het «Ask your angel», og det var da det skjedde. Jeg kjente en duft av roser og et kjærlighetsfullt nærvære.

- Kan det være at det fantes roser i nærheten av den plassen der du satt?
- Nei, absolutt ikke, det vet jeg helt sikkert. Jeg befant meg i min egen leilighet, og der finnes det ingen roser. Jeg har jo nettopp fortalt deg at jeg ikke har grønne fingre.

- Men hvordan visste du at et kjærlighetsfullt nærvære innebar at du møtte en engel?
- For det første satt jeg jo og leste i den boka, og for det andre er det bare sånn at man vet det når det inntreffer.

PFU
Videre snakker prinsessen om aura.

- Jeg ser virkelig din aura, ser kanten. Og jeg kjenner den. Mennesker har en fysisk kropp og så har vi energi i oss. Kroppen er som en glødelampe: når ilden settes på, da stråler den også utenfor den fysiske formen. Slik er det også med oss.

I mars klagde Prinsesse Märtha Louise og hennes samarbeidspartner Elisabet Samnøy Bergensavisen (BA) inn for Pressens Faglige Utvalg (PFU).  

Det skjedde etter at BAs journalist Linda Nilsen hadde fulgte deres tredagerskurs «Møt din skytsengel», uten å gi seg til kjenne, og senere skrev om opplevelsen der. Prinsesse Märtha Louise ønsket ikke å ha journalister til stede på kurset. 

For tre dager siden ble klagen behandlet av PFU, og Bergensavisen ble frikjent.