Märtha Louise er gravid

Prinsesse Märtha Louise og Ari Behn venter sitt andre barn, melder Slottet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
 • Hva bør barnet hete?
  Send inn ditt navneforslag til det lykkelig paret!

  (Dagbladet.no): - Prinsesse Märtha Louise og Ari Behn har den glede å kunne meddele at de venter barn, står det i pressemeldingen på kongehusets hjemmesider.

  Märtha Louise skal være i god form, og det forventes et normalt svangerskap.

  Prinsessen har termin i midten av april neste år, og fødselen vil skje på Rikshospitalet i Oslo. Termintidspunktet tilsier at hun er kommet til mellom 10. og 11. svangerskapsuke denne uka.

  Ifølge Slottet medfører ikke prinsessens graviditet noen endringer i planene om å flytte til USA i oktober.

  Aprilbarn


  Slottet opplyser at termindatoen er «medio april».

  Dersom termindatoen er 15. april, tilsier denne at unnfangelsen skjedde rundt den 23. juli.

  I dagene rundt 23. juli var prinsessen og Ari Behn på Hankø og deltok på Føling i fjæra-festivalen, som Ari Behn arrangerte. 23. juli opptrådte endog prinsessen selv.

  «Prinsesse Märtha entret utendørsscenen i Eventyrlunden på Hankø i blågrønn alvekjole og bergtok publikum med eventyr om prinsesser, troll og lille kong Olav», skrev Dagbladet dagen etter. Etter alt å dømme bergtok hun også ektemann Ari Behn.

  Slottet angir imidlertid ikke termindatoen nærmere enn «medio april».

  - Vi har ingen kommentarer utover det som står i pressemeldingen, sier Slottets informasjonssjef Wenche Rasch til Dagbladet.no.

  Prinsessefødsel


  Ekteparet Märtha og Ari venter nå sitt andre barn. Datteren Maud Angelica ble født 29. april i fjor, og er i dag ett og et halvt år gammel.

  Märtha var i god form under sin første graviditet. Selv om noen få offisielle oppdrag måtte avlyses, var hun ofte å se i offentligheten. Hun turnerte blant annet sammen med Oslo Gospel Choir før jul, i spesialdesignet mammakjole.

  Hun stumpet også røyken straks hun fikk vite at hun gravid med Maud Angelica. Denne gangen er hun neppe kommet tre måneder inn i svangerskapet, som vanligvis er det «offiselle» tidspunktet kongelige graviditeter blir offentliggjort på.

  Pappa Ari Behn var med på Maud Angelicas fødsel, og ville gå ut og «skyte bjørn og skyte stein» etter den den sterke opplevelsen.

  Märtha brukte den gangen akupunktur for å hjelpe på smertene.

  Arvefølge


  Maud Angelicas fødsel var den første kongelige fødselen på en årrekke i det norske kongehuset, og ble behørig omtalt.

  Maud Angelica er i dag nummer fire i arverekkefølgen i det norske kongehuset. Det nye barnet vil komme på en femteplass, etter mor selv, også etter kronprinsen og hans datter. Rekkefølgen vil imidlertid forandres dersom kronprinsparet får flere barn.

VENTER BARN IGJEN: Prinsesse Märtha Louise og Ari Behn, her sammen med datteren Maud Angelica.
GRAVID: Märtha mens hun var gravid med Maud Angelica i fjor.
<B>EVENTYRSTUND: </B>Prinsessen og Ari Behn var på Hankø og deltok på Føling i fjæra-festivalen, som Ari Behn arrangerte i tiden rundt den sannsynlige starten av svangerskapet. På bildet opptrer prinsessen selv med en eventyrstund, 23. juli.