Märtha Louise rir Rimi-Hagens nye hest

Kjøpmannen Stein Erik Hagen har kjøpt en hest til 8,5 millioner kroner som skal disponeres av prinsesse Märtha Louise. De årlige driftsutgiftene på flere hundre tusen kroner skal også betales av Hagen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Overfor Dagens Næringsliv begrunner Hagen kjøpet med at det ville vært flott for nasjonen og ungdommen hvis prinsessen kunne gjøre det bra innen sprangridning.

- Prinsesse Märtha er et forbilde for mange, sier han.

Kabinettsekretær Magne Hagen ved Slottet bekrefter hestekjøpet.

- Det er riktig at hun fikk en ny hest nå nylig, og at den er kjøpt inn av Stein Erik Hagen. Hesten heter Hairos, og skal benyttes av prinsessen i Nederland. Driftsutgiftene blir også betalt, sier han.

- Ingen ekstra middager

Kabinettsekretæren mener at kjøpet ikke skaper noe problem når det gjelder kongehusets uavhengighet i forhold til Stein Erik Hagen.

- Vi har ingen problemer med dette. Hagen blir ikke invitert til noen ekstra middager, og vi foretar heller ikke innkjøp eller lignende ting fra hans forretninger, sier han.

Ifølge Dagens Næringsliv vil den høye kjøpesummen vekke oppsikt i det norske ryttermiljøet. Den grå hingsten Hairos er født i 1989, og blir omtalt som «meget lovende». Hesten skal oppstalles på prinsessens treningsområde i Nederland.

Skal være forlover

Prinsesse Märtha Louise kommer hjem fra Nederland for å feire 17. mai sammen med sine foreldre. Prinsessen kommer til Oslo også lørdag 6. juni - da for å være forlover i bryllupet til sin tremenning Marianne Ulrichsen, skriver Aftenposten.

(NTB)