Märtha Louise til Sør-Amerika

Prinsesse Märtha Louise reiser tirsdag til Sør-Amerika for å besøke norske bistandsprosjekter. I Santa Cruz i Bolivia skal prinsessen besøke gatebarn og deres beinharde virkelighet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

I tiden 17. til 26. april skal prinsessen besøke Bolivia og Peru. Besøket skjer etter invitasjon fra Misjonsalliansen, Strømmestiftelsen og Kirkens Nødhjelp. I flere tiår har disse kristne hjelpeorganisasjonene arbeidet for at fattige skal få et bedre liv i de to landene. Gir håp - Vi håper at prinsessen skal få et fint inntrykk av hvilken bistand disse norske organisasjonene gir i landene, og samarbeidet med nasjonale medarbeidere og kirker. Prosjektene er med på å gi mennesker som lever et vanskelig og trist liv, håp om en bedre fremtid, sier organisasjonenes pressekontakt Dag Stange til NTB. Turen starter i La Paz i Bolivia. Misjonsalliansen er det første vertskapet på turen, og vil by på besøk blant annet til småindustri- og boligprosjekter, skoler, hjem og en dagstur til små landsbyer i 4.000 meters høyde. Prinsessen får også en tur på Titicacasjøen, der båtbyggerne til Thor Heyerdahls Ra II og Tigris holder til. I Santa Cruz lever hundrevis av barn på gaten. Den norske prinsessen kommer til å få møte noen av disse barna den 21. april, og få kjennskap til deres utrolig vanskelige hverdag. Strømmestiftelsen samarbeider med organisasjonen Alalay for å hjelpe disse barna til et bedre liv borte fra gaten. Mange av disse fattige ungene har endt på gaten, etter å ha blitt vanskjøttet eller mishandlet. Oppmerksomhet - Vi er svært takknemlig for at prinsessen har sagt ja til å delta. At en representant fra et vestlig kongehus reiser ens ærend på en slik tur, er allerede blitt lagt godt merke til, sier Dag Stange. I Perus hovedstad Lima skal prinsessen få besøke en skole og mødrehjem. Med Kirkens Nødhjelp som vertskap blir det besøk til landsbyprosjekter, kvinneprosjekter og familieprosjekter i slumområder. De kristne hjelpeorganisasjonene håper naturlig nok at mye medieoppmerksomhet rundt prinsessens besøk i Sør-Amerika, vil føre til at flere nordmenn gir økonomisk støtte til prosjektene. Over 20 norske journalister skal fotfølge prinsessen under turen, en god del av disse komme fra den kulørte pressen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer