Märtha og Ari beklager gavehets

TRONDHEIM (Dagbladet): Märtha Louise har to ganger fått eksklusive gjenstander fra Flora Danica-serviset i gave fra våre folkevalgte på Stortinget. I et intervju med NRK forteller prinsessen og Ari Behn at de ønsket seg det kostbare serviset fordi de gjerne ville komplettere samlingen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I TV-intervjuet «Prinsessen og Ari» med NRKs Bjørn Stuevold, som sendes på NRK1 i morgen kveld, forteller paret også at de har vært lei seg på grunn av oppstyret om gaveønskene - særlig pressens fokus på Flora Danica-serviset.

I programmet snakker paret også om at de ønsker seg barn.

- For det første så er det ikke alle som kan få barn, og det er opp til høyere makter om vi kan få det. Men hvis vi kan få det, og det håper jeg jo at vi kan, så håper jeg jo på at vi får et par barn i hvert fall. Vi får se hva Vår herre gir oss, sier prinsessen.

Svarte på alt

Som eneste TV-kanal har NRK fått intervjue prinsesse Märtha Louise og Ari Behn i forbindelse med bryllupet. Uten at noen ble solbrent, tilbrakte intervjuer Bjørn Stuevold en ettermiddag i vårsola med paret på Folkemuseet på Bygdøy i Oslo.

- I det tre kvarter lange programmet møter vi et tydelig forelsket og svært åpenhjertig par. Opptaket varte i fire timer, og det var ingen spørsmål de ikke ville svare på. Slottet har heller ikke forlangt å få delta i redigeringen, forteller Bjørn Stuevold til Dagbladet.

Märtha lovpriser sin kommende ektemann på denne måten:

- Jeg er veldig glad for at jeg får Ari. Ellers det så tror jeg ikke at jeg hadde kunnet eksistere som den personen jeg er i dag.

Første møte

Temaene i intervjuet er mange, men parets tanker om hverandre, om forholdet og om det kommende bryllupet står selvsagt sentralt.

Ari Behn forteller blant annet om sitt aller første møte med kongeparet:

- Det jeg tenkte på da, var først og fremst at de er foreldrene til Märtha. Hun er så fantastisk, så jeg regnet med at foreldrene skulle ha noe av det samme, og det hadde de jo. Og selvsagt at det er kongen og dronningen, gjør det jo spesielt. Men jeg forsøkte å forholde meg til at de først og fremst er hennes foreldre, og at det skulle gå bra. Og det gjorde det jo, sier han.

Ari forteller at han er glad for at kong Harald har avklart hans rolle i offentligheten.

- Presiseringen er veldig frigjørende for meg i min rolle som forfatter, for kongen presiserer at jeg ikke har noen konstitusjonell rolle, og at jeg ikke skal representere kongehuset på egen hånd, sier han.

ÅPENHJERTIG: I tre kvarter snakker prinsesse Märtha Louise og Ari Behn med NRKs Bjørn Stuevold. Temaene er blant annet bryllupsgavene, barn og pengestriden rundt bryllupet. Vi får også høre Ari fortelle om det er sant at han ble kastet ut av Theatercaféen.