Märtha og Ari fikk drømmeboligen

Märtha og Ari har fått drømmehuset til 8,8 millioner i Lommedalen i Bærum.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det bekrefter daglig leder Robert Ugland i DNB avdeling Oslo vest overfor Dagbladet.no.

- I dag 10.25 ble eiendommen solgt for 8,8 millioner, sier Ugland, som ikke vil gi ytterligere kommentarer.

På nettsidene til kongehuset bekrefter slottet at det er prinsesseparet som har fått leiligheten.

- Vi vet ikke når de vil flytte inn, men overdragelsen vil etter planen skje tidlig på nyåret, sier informasjonssjef Wenche Rasch på Slottet til Dagbladet.no. Hun bekrefter kjøpesummen på 8,8 millioner kroner.

La inn 200 000 ekstra

Både huseier Anne Geelmuyden og DnB Eiendom Oslo Vest bekreftet i går at det er lagt inn bud på Märtha og Aris drømmebolig i Burudveien 63 i Lommedalen i Bærum

Prinsesseparet skal ha lagt Verditaksten var på 9,5 millioner kroner, og eieren godtok ikke gårsdagens bud fra paret. Men i dag la paret på 200 000 og fikk endelig tilslaget.

Dermed fikk paret eiendommen til hele 700 000 kroner under takst.

Boligen har vært ute for salg i to omganger tidligere, i tilsammen omlag et år. Til tross for dette er budet fra prinsesseparet det eneste har kommet.

Barnevennlig

Huset ligger svært usjenert til. Ingen av naboene kan se inn til eiendommen. En krokete, smal grusvei leder til eventyrtomta. De rødmalte stuene ligger i en rydning i enden av en blindvei. Skogen står tjukk omkring eiendommen, som er omkranset av skigard. Hestene spiser gras i området, sauene tar for seg av hageblomstene, og naboene er hyggelige. Dagbladet har snakket med dem flere ganger.

- Her hilser vi og prater når vi møtes. Det er ikke vanlig å løpe ned dørene til hverandre, men vi jobber sammen og kjenner hverandre. Vi trives bra her, sa gårdbruker Øystein Johansen, da salget først kom på tale i fjor sommer.

Vil utvide

Rabben heter eiendommen. Den ble oppført som hytte i 1936, siden utvidet og oppusset i 1965 og 1994. Tomta er på 30 mål, og selve hovedhuset på 300 kvadratmeter. I alt er det seks små og store bygninger oppført på eiendommen.

Ari og Märtha skal ha søkt om å få utvide hovedhuset med 100 kvadratmeter. Hovedhuset består i dag av to sammenføyde byggverk, det laveste reist som hytte på 1930-tallet, det andre som et tilbygg på 70-tallet. For øvrig består eiendommen av en romslig garasje, en utedo som er omgjort til skrivestue, ei laftet tømmerkoie som brukes som gjestebolig - og ei dokkestue.

Til nå har Anne Karoline Smeland Geelmuyden bodd her sammen med sine to barn. - Her er det rolig og store muligheter for privatliv, forteller naboene.

På nabotomta er det planer for et eget ridesenter, hvor den hesteinteresserte prinsessen kan leie stallplass like ved sitt eget hjem.

Glad ordfører

Ordfører i Bærum kommune Odd Reinsfelt er glad for sine nye innbyggere.

- Vi ønsker dem hjertelig velkommen. Dette er hyggelig, sier ordføreren i kommunen. Selv har han ikke helt klart å følge med på de siste ukenes skriverier om boliggkjøpet.

- Det har vært så mye fram og tilbake. Etter et oppslag i forrige uke trodde jeg allerede de hadde kjøpt det, sier Reinsfelt.

LYKKELIG FAMILIE:</B> Maud Angelica kan boltre seg på Rabbens seks bygninger. Når hun blir litt større står det blant annet en dukkestue til jentas disposisjon.
<B>BADET:</B> Her er det nylig pusset opp. Boblebad og dobbel servant er på plass.
<B>STUA</B>
<B>DRØMMETOMTA:</B> Usjenert, barnevennlig, markanært, romslig og idyllisk til tross. Prinsesseparet er de eneste som har lagt inn bud på huset så lenge det har vært til salgs.
KJØKKENET:</B>
<B>BARNEROM</B>
<B>PRINSESSENS DRØM:</B> Hovedsoverommet har tilliggende garderobe og bad.