Märtha og Ari flytter til USA

Prinsessen og ektemannen vil ha luft under vingene. Til høsten flytter paret til New York i USA med baby Behn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bakgrunnen for flyttingen er at paret er eventyrlystne. Ideen om et familieliv i smeltedigelen på Manhattan ble unnfanget allerede i fjor sommer, da det nygifte paret stoppet i New York under bryllupsreisen, skriver Aftenposten.

Inspirasjon

Ifølge avisen er det kunsten og kulturen, menneskene og miljøene som frister prinsessen og hennes ektemann. Begge er sikre på at byens livsglede og puls vil inspirere til videre utvikling og arbeid.

Med på flyttelasset blir babyen, som får etternavnet Behn. Forslag til fornavn vil de kommende foreldrene ikke avsløre.

- Det blir en ny fase i livet, med det lille barnet og oss. Det er noe vi tre er sammen om, en mulighet vi har bare før barnet begynner på skolen, sier Ari.

En glede

Selv synes prinsessen at svangerskapet er en glede.

- Jeg synes jeg er veldig privilegert som får lov til å oppleve å være gravid. Jeg får mer og mer respekt for kroppen, som lar et barn vokse til, at det skjer uforstyrret av fornuften. Det oppleves som det mest naturlige i verden, og jeg håper jeg kan få en så normal fødsel som mulig, sier hun.

Ari er opptatt av hvor naturlig alt er. Han har dessuten begynt på fødselskurs ved Rikshospitalet for å være til stede og til nytte under fødselen.

Tillatelse

Det er uvisst hvor lenge prinsesse Märtha Louise og Ari vil bli i USA.

- Vi regner med å komme hjem til lange sommerferier og til julefeiring, sier prinsesse Märtha Louise.

Og de kommende besteforeldrene har fått invitasjon til å komme på besøk mens paret oppholder seg på den andre siden av Atlanteren.

- Vi har gått noen runder med våre foreldre, og de har gitt sitt samtykke til at vi flytter for en periode, sier Märtha Louise.

(NTB)

TIL USA: I april-mai venter Märtha og Ari sitt første barn. Til høsten flytter de til New York.