Märtha og Ari sammen om å skrive kjærlighetsbok

TRONDHEIM (Dagbladet): Märtha og Ari er i ferd med å skrive ei personlig bok sammen. - Det blir ei kjærlighetsbok, sier forlagsredaktør Thor Arvid Dyrerud i Forlaget Press til Dagbladet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nyheten om det felles skrivearbeidet ble gjort kjent av brudeparet selv, under deres pressekonferanse i Stiftsgården. Etter å ha fortalt om spaserturen langs pilegrimsleden fra Svorkmo i Orkdal til Trondheim, røpet Märtha og Ari at de skriver bok sammen, blant annet om pilegrimsvandringen.

- Hvor mye vi skriver, vet vi ikke ennå, men vi skriver litt om turen og følelsen av hvordan det er her i Stiftsgården, sa Ari Behn.

Boka vil ikke bli utgitt på Kolon Forlag, som ga ut Ari Behns debutbok «Trist som faen». Den vil i stedet komme på Forlaget Press, som i hovedsak gir ut kunstbøker, reiseskildringer og biografier.

- Pilegrimsmotivet er jo tematisk midt i blinken for oss. Forfatterne er også veldig opptatt av det motivet, som en metafor for deres forhold, sier forlagsredaktør Thor Arvid Dyrerud.

Møter

Forlaget har hatt flere møter med Märtha og Ari, og regner med at boka kommer en gang i løpet av tidlighøsten.

- Møtet med dem har vært utrolig hyggelig. De er veldig entusiastiske og morsomme å jobbe med.

- Hva slags bok skriver de?

- Dette skal være deres bok. Det blir ei kjærlighetsbok, der pilegrimsmotivet står sentralt. Det vil bli ei personlig bok, men den blir ikke privat.

- Det blir altså ingen vanlig bryllupsbok?

- Nei, på langt nær. Dette vil være noe mer enn et offisielt minnealbum. Det blir mer litterært, mer lekent.

- Ei praktbok?

- Jeg vil ikke bruke et så pompøst ord. Det blir ei mye mer intim bok. Utstyrsmessig vil den være flott, men det viktigste er at boka treffer det rette uttrykket. Dette er et sånt overskuddsprosjekt i forbindelse med at de gifter seg, sier Dyrerud.

Slottet

Han opplyser at initiativet til bokutgivelsen kom fra Slottet og brudeparet.

- Vi vil gi ut boka, fordi vi ble veldig sjarmert av dem. Å lage bok med dem er utrolig takknemlig, for Ari er jo en forfatter og prinsessen er også veldig god til å formidle.

- Hvem skriver de for?

- Det kan være alle, men vi føler oss sikre på at de også vil få sin egen generasjon i tale, sier Thor Arvid Dyrerud.

Tittelen er ennå ikke klar, men det blir vel neppe «Kjærlighet for faen».

FORFATTERPAR: Før har de skrevet hver for seg. Nå skriver Märtha og Ari ei bok sammen. Den blir utgitt tidlig på høsten.