Märtha raser mot Se og Hør

Prinsesse Märtha Louise uttalte seg i dag meget kritisk til to oppslag i påskenummeret av Se og Hør. - Sånne ting går ikke an, når det ikke er snev av sannhet, sier hun.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De uvanlig kritiske uttalelsene kom til journalistene som dekket det tradisjonsrike påskeskirennet ved Prinsehytta i Sikkilsdalen, hvor prinsesse Märtha Louise er på påskeferie sammen med kong Harald og dronning Sonja.

På spørsmål fra NRK, beskriver prinsessen to oppslag over totalt fire sider, som løgnaktige. Intervjuet sendes både på NRK og TV 2 påskeaften.

I intervjuet omtaler prinsesse Märtha Louise bladet kun som «et av disse sladrebladene», men det er ingen tvil om at oppslagene hun beskriver sto på trykk i påskenummeret til Se og Hør.

- Ren løgn

Til NRK sier prinsessen at det bladet skriver ren løgn:

- Bare for å ta et eksempel fra den siste uken. Så har et av disse sladrebladene fire sider, som er ren løgn. Og det er for eksempel at min mor har kommet til leiligheten min, og skjelt meg ut, søndagen etter at de (kongen og dronningen, red. anm.) kom hjem fra Japan. Og akkurat den dagen, da var jeg i Amerika. Jeg syns jo det er hyggelig at de tror jeg har overnaturlige evner, og at jeg kan være to steder på en gang. Men sånne ting går ikke an, når det ikke er snev av sannhet en gang, sier prinsessen.

Alvorsprat

Oppslaget hun viser til, dreier seg om en angivelig alvorsprat som dronning Sonja skal ha hatt prinsessen om hennes livsførsel.

Oppslaget over to sider er ledsaget av bilder som viser prinsessen og hennes venn, forfatteren Ari Behn. Samtalen skal ifølge Se og Hør ha funnet sted i Märtha Louises leilighet i Oslo, dagen etter at dronningen og kongen kom hjem fra Japan.

Brudekjole

Det andre oppslaget prinsessen reagerer på, handler om at kronprins Haakons forlovede, Mette-Marit Tjessem Høiby, skal ha kjøpt brudekjolen under en handletur i New York.

Ifølge prinsessen er ingen av historiene sanne.

Pressefolkene som fulgte kongefamiliens påskeskirenn i Sikkilsdalen påskeaften, fikk beskjed av representanter fra Slottet om kun å stille spørsmål som var knyttet til påsken.

Mye oppmerksomhet

Prinsessens uttalelser falt etter at NRK Dagsrevyens reporter Jon Gelius viste til at det har vært mye oppmerksomhet rundt prinsessen i det siste, og spurte hvordan hun har opplevd dette.

Under prinsessen intervju, var dronning Sonja på vei tilbake til Prinsehytta, mens kong Harald sto og hygget seg med venner litt bortenfor.

Tradisjonsrikt

Prinsehytta i Sikkilsdalen ble bygget av de svenske prinsene Erik og Gustav Adolph på begynnelsen av 1900-tallet. Daværende kronprins Olav fikk hytta i gave av svenskene til sin myndighetsdag i 1924. Senere har kongefamilien brukt hytta flittig, særlig i påskeferien.

De siste ti-tolv årene har kongefamilien med to unntak tilbrakt påsken i Sikkilsdalen. I fjor sto familien over, da påsken kom uvanlig sent. I 1996 var det sprengkulde og frossent vann fikk familien til å endre på tradisjonene, og bytte ut skiturer i fjellet med safari i Tanzanias nasjonalparker. (NTB)

SLO TILBAKE:Prinsesse Märtha Louise sa i dag klart i fra om at hun ikke er begeistret for Se og Hør.