Märtha rørt til tårer

- Det var en helt fantastisk forestilling.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Et rørt brudepar kastet seg ut i dansen på scenen under festforestillingen i Olavshallen torsdag kveld. Halvannen time med et fargerikt fyrverkeri av en forestilling satte spor.

- Det var en helt fantastisk forestilling, sa prinsesse Märtha til NTB på vei ut, mens hun tørket tårene.

Da hadde hun og Ari Behn allerede takket alle artistene fra scenen, etter selv å ha blitt klappet fram av en fullsatt sal.

- Utrolig givende

- Dette har vært en utrolig givende forestilling å ta med seg. Dette er noe vi kommer til å gjemme i hjertene våre lenge, sa Märtha fra scenen.

Ari Behns forlover, Kåre Conradi, guidet publikum gjennom en mangfoldig forestilling, med artister fra Trøndelag, Norge og hele verden. Navn som Sondre Lerche, Morten Abel, TrondheimSolistene, og folkemusikkgruppa Flukt fikk stemningen på topp.

Særlig Brass Brothers og den sørafrikanske gruppa Women Unite tok forsamlingen med storm. I en heftig sørafrikansk bryllupssang med sunnmørsk brass i ryggen ble det umulig for brudeparet å ikke delta i dansen.

Conradi-show

Conradi selv deltok med stepping, sang, dikt og spillopper. Blant annet stilte han i en spesialdesignet mintgrønn dress med rosa skjorte og parets initialer i gull på ryggen.

«Same-prinsessen» Märtha satte åpenbart stor pris på innslaget der Johan Sara junior overleverte en spesialskrevet samisk joik fra innbyggerne i Masi, mens Conradi leste fra Hamsuns «Pan».

Behn passet på sin side å hylle forloverens mangfoldige ferdigheter.

- Du er jo pustet på av gudene, du kan jo alt, sa Ari. Samtidig la han til at kameraten fortsatt har noe å lære.

- Skal jeg lære deg noe, så er det å stå dagen før du skal gifte deg og føle hvor fantastisk det er, sa Ari.

- Fantastisk

Brudeparet takket også Trondheim kommune, som sto bak den kultur elle bryllupsgaven i Olavshallen. Fungerende ordfører og vertinne for kvelden, Liv Sandven, var svært glad etter at det hele var over.

- Prinsessen var veldig fornøyd og det er veldig hyggelig. Kåre Conradi bandt det hele så flott sammen og det var så personlig med tanke på dem, sa Sandven til NTB. Hun fikk en god klem av prinsessen på vei ut av Olavshallen.

Også moren til Ari Behn, Marianne Solberg Behn, brukte ordet «fantastisk» om opplevelsen i Olavshallen.

De andre kongelige gjestene var ikke mindre begeistret. Både kronprins Felipe fra Spania og greske prins Nicolaos bekreftet overfor NTB at de satte stor pris på det de hadde opplevd, men Nicolaos kunne ikke trekke fram noe som gjorde spesielt inntrykk.

- Alt var like bra, mente han.

(NTB-Trygve Mellvang og Sofia Maria Fossum)

<B>TØRKER TÅRENE: </B>- Det var en helt fantastisk forestilling, sa prinsessen, mens hun tørket tårene.<BR> Foto: Erlend Aas / SCANPIX